Οικονομία & Αγορές

15+1 αλλαγές που έρχονται με το μίνι ασφαλιστικό ν/σχ

Μείωση του χρόνου παραγραφής οφειλών προς τον ΕΦΚΑ στα 10 έτη, η οποία αφορά μόνο τα χρέη που είναι «άγνωστα» στο ΚΕΑΟ, δηλαδή δεν έχουν βεβαιωθεί, προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση χθες το βράδυ.

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Ο οδηγός του νέου προγράμματος για επιχειρήσεις εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού

Προδημοσιεύτηκε την Παρασκευή ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ - Επιχειρώ», στο site του ΥΠΕΝ με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

Πότε η εφορία «ξεχνάει» ληξιπρόθεσμα χρέη

Με τρία αυστηρά βήματα θα χαρακτηρίζονται πλέον τα ληξιπρόθεσμα χρέη ως ανεπίδεκτα είσπραξης, αφενός για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου, αφετέρου για να εστιαστεί το έργο των ελεγκτών στις οφειλές που μπορούν να εισπραχθούν.

Συνεργασία - σταθμός της «Ν» με την κινεζική εφημερίδα Economic Daily

H «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ξεκινά από σήμερα αποκλειστική συνεργασία με την κινεζική εφημερίδα «Economic Daily». Στόχος, η καλύτερη κατανόηση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεδομένων των δύο χωρών και η ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φορολογία

myPROPERTY και τέλος η ταλαιπωρία για τις κληρονομιές

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, αφού από τα μέσα του επόμενου μηνός και ύστερα από αρκετές αναβολές αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Η Ανεξάρτητη Αρχή ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες όλες τις παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίες, ύστερα και από τις εισηγήσεις των συμβολαιογραφικών συλλόγων, για να γίνει η εν λόγω νέα πλατφόρμα πιο εύχρηστη, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διεθνή

Σύνοδος Πράγας: Φως στο τούνελ για το φυσικό αέριο

Στροφή της Κομισιόν από τις προηγούμενες άκαμπτες θέσεις της για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο εντοπίζεται στην επιστολή που εστάλη αργά χθες το βράδυ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και που θέτει το πλαίσιο της συζήτησης εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας.

Ναυτιλία

Η «ναυτιλιακή διπλωματία» φέρνει Ελλάδα και Τουρκία πιο κοντά

Η «ναυτιλιακή διπλωματία» φέρνει την Ελλάδα και την Τουρκία πιο κοντά. Μπορεί η ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη χώρα μας να έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο σε επίπεδο ναυτιλίας οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Μάλιστα, στο ναυτιλιακό συνέδριο ISTSHIP 22, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα από τις τουρκικές εφοπλιστικές ενώσεις, τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα.


Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ