Οικονομία & Αγορές

Στην κορυφή της φοροδιαφυγής η Ελλάδα- Χάθηκαν 5,3 δισ από ΦΠΑ σε έναν χρόνο

Παρά τις προσπάθειες περιορισμού της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση που παρατηρείται σε σχέση με παλαιότερα η χώρα μας παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απώλεια εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), με το δημόσιο ταμείο να χάνει δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Η ΑΑΔΕ υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη ρωσική φορολογική διοίκηση

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) προχώρησαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και ο Ρώσος ομόλογός του, Ντανιίλ Εγκόροφ, στο πλαίσιο της 13ης μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας για την οικονομική, βιομηχανική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.

Επένδυση στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Amazon

Η Amazon Web Services θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο και ανακοινώνει πως μεταξύ των χωρών στις οποίες θα εγκαινιάσει «τις 30 νέες Τοπικές Ζώνες» συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας στο twitter.

Η Ελληνοαυστραλή, Vanessa Pappas του Tik-Tok κορυφαία επιχειρηματίας του πλανήτη

Τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες και ιδέες, οι οποίες καθόρισαν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο κατά τη διάρκεια του έτους παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο ξεκινάει τη σειρά αφιερωμάτων για το 2021.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

ΧΑ: Με άμυνα στο πτωτικό πανευρωπαϊκά κλίμα, περιορισμένη επιστροφή κερδών της Τετάρτης

Στην προτελευταία συνεδρίαση της βδομάδας, κυρίαρχο ρόλο έπαιξε η μέριμνα για την στατιστική εικόνα της αγοράς, αλλά και το διεθνές κλίμα. Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν ανοδική εικόνα και τα ευρωπαϊκά δεν ακολούθησαν, έχοντας απώλειες σταθερά. Το τέλος της συνόδου στην Αθήνα, ήταν ανοδικό  το τελευταίο 25λεπτο σε αρνητικό πάντοτε πεδίο, με τις δημοπρασίες σήμερα άλλαξε αισθητά η μεταβολή καταλήγοντας στο -0,04%.

Επιχειρήσεις

Βήμα για τέσσερις υποθαλάσσιες οπτικές ίνες

Την υπογραφή συμφωνίας 25ετούς διάρκειας με αντικείμενο την επέκταση του επίγειου οπτικού δικτύου κορμού του υποβρύχιου καλωδίου IONIAN που συνδέει την Ιταλία και την Ελλάδα ανακοίνωσαν οι Grid Telecom (θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας - ΑΔΜΗΕ) και η Islalink (ισπανικός ουδέτερος πάροχος υποδομών οπτικών ινών, εξειδικευμένος σε υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών στον οποίο συμμετέχει η Elettra, θυγατρική της Orange).

Φορολογία

Οι «εκκρεμότητες» του Δεκεμβρίου για χιλιάδες φορολογούμενους 

Το «ραντεβού» τους με την εφορία δεν πρέπει να ξεχάσουν χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έως το τέλος του έτους θα πρέπει να δηλώσουν ποσά που εισέπραξαν αναδρομικά από αμοιβές ή συντάξεις ή μετά από διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ότι «ξέχασαν» να δηλώσουν εισοδήματα, όσοι απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία και θέλουν να καλύψουν τεκμήρια αλλά και κάτοικοι εξωτερικού και κληρονόμοι.

Ναυτιλία

Η Elvictor ανοίγει πανιά με στόχο την επέκτασή της

Την επιτάχυνση της διαδικασίας επέκτασής της, με αγορές πλοίων, εταιρειών διαχείρισης πλοίων (third party management) και εταιρειών διαχείρισης πληρωμάτων, σχεδιάζει η Elvictor Group της οικογένειας Γαλανάκη. Η εταιρεία, η οποία θεωρείται leader στον τομέα των πληρωμάτων και έχει εισαχθεί στην παράλληλη αγορά της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το 1977 από τον Σταύρο Κ. Γαλανάκη ως διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων με δραστηριότητες στους τομείες Ship Agency, Third Party Management και Crew Management. Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντίνου Γαλανάκη, διευθύνοντα συμβούλου της Elvictor, ο οποίος επισημαίνει ότι η εταιρεία προσφέρει λύσεις για πληρώματα στη μορφή του one-stop shop για τους πελάτες της, εξυπηρετώντας περισσότερα από 110 πλοία.


Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ