Skip to main content

Εφαρμογή ενοικίασης… τουαλέτας

Τη λύση σε ένα βασικό πρόβλημα, αυτό της ανάγκης να επισκεφθεί κάποιος την τουαλέτα όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι του, παρουσίασε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Άντερσον Κούπερ, στην εκπομπή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Κι αν στο παρελθόν συνηθισμένη πρακτική ήταν να ψάχνει κανείς κάποια καφετέρια, εστιατόριο ή εμπορικό κέντρο, σήμερα τη λύση για τους κατοίκους της Νέας Υόρκης δίνει μία… εφαρμογή ενοικίασης τουαλέτας, μέσα από το κινητό τηλέφωνο.

Η μάλλον παράξενη αυτή εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν κοντά στο σημείο όπου βρίσκονται κατοίκους που θα τους επέτρεπαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του σπιτιού τους, καταβάλλοντας ως αντάλλαγμα κάποιο αντίτιμο.

Οι εμπνευστές της δεν έχουν προσεγγίσει πολλούς χρήστες μέχρι τώρα, ωστόσο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η εφαρμογή τους θα γίνει απαραίτητη στους κατοίκους των μεγαλουπόλεων, όπως η Νέα Υόρκη.

Όσο για το κόστος, οι τουαλέτες ενοικιάζονται αντί ποσού που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 10 δολαρίων, ανάλογα με την περιοχή.

Το κοινό πάντως δεν υποδέχθηκε και τόσο… θερμά την ιδέα της ενοικίασης κάποιας ξένης τουαλέτας, με τους περισσότερους να δηλώνουν ότι δεν θα πλήρωναν για να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο κάποιου που δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε και θα δεχόντουσαν να επισκεφθεί κάποιος την τουαλέτα τους.