Skip to main content

H απεργία στο Μετρό διχάζει τους εργαζόμενους

Σαφείς αποστάσεις από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με αφορμή την χθεσινή απεργία στο μέσο παίρνουν οι διοικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και Σωματείου Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ).  

Τα Σωματεία σε ανακοίνωση τους καλούν τους συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ (χωρίς να τους κατονομάζουν), να πάψουν να στρεβλώνουν την έννοια της απεργίας διότι το μόνο που τελικά επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν τους εαυτούς τους και τους εργαζόμενους – μέλη τους που στο κάτω κάτω δε φταίνε σε τίποτα να καθίστανται δακτυλοδεικτούμενοι από την κοινωνία.

Τέλος καλούν, τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να φροντίσει να φέρεται με τέτοιον τρόπο που να μη βρίσκουν βήμα έδρασης φωνές που σκοπίμως καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ χαρακτηρίζει προσχηματική και αδικαιολόγητη την χθεσινή απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και η οποία ταλαιπώρησε αδίκως το επιβατικό κοινό της Αθήνας και γενικότερα τους Αθηναίους με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε.

Δημοσιοποιώντας στοιχεία η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκτιμά ότι ήταν ιδιαιτέρως περιορισμένη η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό, που πραγματοποίησε το ΣΕΛΜΑ, ένα εκ των εννέα Σωματείων που δραστηριοποιούνται στα Συγκοινωνιακά Μέσα Σταθερής Τροχιάς.