Skip to main content

Ράλι στη Wall Street, άνοδος 320 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρά κέρδη παρουσίασαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς το τραπεζικό ράλι «εξάλειψε» τις ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,31% στις 24.776 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη κατά 0,88% στις 7.756 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0,88% στις 2.784 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος είχε σήμερα την τιμητική του, εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 2,3% -η υψηλότερη ημερήσια άνοδος από τις 26 Μαρτίου του 2018. Οι μετοχές των Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs και JP Morgan Chase ηγήθηκαν του ράλι, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη.

Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών, σύμφωνα με τους αναλυτές, οφείλεται στις προσδοκίες για την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Άλλωστε, Citigroup, JP Morgan και Wells Fargo αναμένεται να δημοσιεύσουν άμεσα τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

«Η προσοχή των επενδυτών έφυγε από το παγκόσμιο εμπόριο και στράφηκε στο εσωτερικό» διαπίστωσε ο Αρτ Χόγκαν, αναλυτής της B. Riley FBR. «Αυτό είναι ένα καλό νέο» έσπευσε να προσθέσει.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον ενεργοποίησε την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα, αξίας 34 δισ. δολαρίων, με την Κίνα να ανταπαντά, με την ανακοίνωση μέτρων στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.

Οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Wall Street όλο το προηγούμενο διάστημα, οδηγώντας τους δείκτες σε πτωτική τροχιά.

Ωστόσο, εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, η «ατζέντα» των αναλυτών αλλάζει προσανατολισμό και στρέφεται στις αμερικανικές εταιρείες. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών κατά 20% στο β’ τρίμηνο.

naftemporiki.gr