Skip to main content

«Θεοί του Ολύμπου»: Η τεχνολογία συναντά τον μύθο στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Τελευταίο Σαββατοκύριακο για τη μυθολογική θεματική έκθεση.

Σήμερα, Σάββατο 8 και αύριο, Κυριακή 9 Απριλίου, είναι οι τελευταίες ημέρες που το κοινό θα μπορεί πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα. Για όσους δεν έζησαν την μαγική αυτή εμπειρία, το τελευταίο Σαββατοκύριακο λειτουργίας του είναι μία μοναδική ευκαιρία.

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, οι οποίοι αγαπήθηκαν, ταξίδεψαν πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας και επηρέασαν τη θρησκεία, τη ζωή και την κοσμοθεωρία πολλών λαών, οι Δώδεκα Θεοί του Ολύμπου πρωτοστατούν με τις τελετουργίες, τα πάθη, τους έρωτες και τις διαμάχες τους. Σε αυτούς εστιάζει η μεγάλη μυθολογική θεματική έκθεση «Θεοί του Ολύμπου».

Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον «Ελληνικό Κόσμο», η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts παρουσιάζουν γλαφυρά τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον καταξιωμένο ιστορικό Θάνο Βερέμη.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί δανείζουν τη φωνή τους στους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου: Δίας (Αιμίλιος Χειλάκης), Ήρα (Μαρία Σολωμού), Δήμητρα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη), Αθηνά (Κατερίνα Λέχου), Αφροδίτη (Μαρία Ναυπλιώτου), Απόλλων (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άρτεμις (Νάντια Μπουλέ), Ερμής (Θανάσης Βισκαδουράκης), Άρης (Νίκος Βουρλιώτης), Ποσειδώνας (Γιάννης Στάνκογλου), Εστία (Αθηνά Μαξίμου) και Ήφαιστος (Δημήτρης Πιατάς).

Περισσότερες πληροφορίες: www.godsofolympus.gr

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

http://hellenic-cosmos.gr/

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης