Skip to main content

Reuters: «Πάγωμα» παραγωγής των Galaxy Note 7

Η Samsung «παγώνει» την παραγωγή του Galaxy Note 7, δήλωσε στο Reuters πηγή τη Δευτέρα, ύστερα από αναφορές για φωτιές και σε τηλέφωνα που απεστάλησαν για αντικατάσταση των θεωρούμενων προβληματικών συσκευών, στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης με φωτιές σε μπαταρίες.

Ακόμη, κορυφαίοι αμερικανικοί και αυστραλιανοί πάροχοι σταμάτησαν τις πωλήσεις ή ανταλλαγές συσκευών, ενώ αεροπορικές εταιρείες επέβαλαν απαγορεύσεις σε επιβάτες που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα, αφού καπνός από μια συσκευή προκάλεσε την εκκένωση αεροπλάνου στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Εάν όντως ισχύουν τα περί φωτιών σε «νέες» συσκευές, οι οποίες προορίζονταν να αντικαταστήσουν αυτές στις οποίες υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης της μπαταρίας, θα αποτελούσε ακόμα πιο σκληρό πλήγμα για την μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphones στον κόσμο, καθώς θα έδειχνε πως απέτυχε να διορθώσει το πρόβλημα.

Σε επίσημο έγγραφο η Samsung αναφέρει πως «τροποποιεί» τις αποστολές Note 7, έτσι ώστε να είναι δυνατοί καλύτεροι έλεγχοι, εξαιτίας φωτιών σε κάποιες συσκευές. Δεν υπήρξαν σχόλια περί παύσης παραγωγής ή αιτίων πυρκαγιών, ενώ η συγκεκριμένη πηγή δεν προσδιόρισε εάν βρέθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα ή το πότε έπαυσε η παραγωγή. Ωστόσο, σε αντίστοιχες αναφορές – περί παύσης παραγωγής- προέβη και το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επίσης επικαλούμενο αξιωματούχους.

Η Samsung είπε στο Reuters πως διερευνά αναφορές περί «ζητημάτων ζημιών από θερμότητα» και ότι θα αναλάμβανε άμεσα δράση για να διορθώσει προβλήματα, σε συμμόρφωση με μέτρα που έχουν εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή ασφάλειας καταναλωτή των ΗΠΑ. Ακόμη, δήλωσε στο BBC πως «ρυθμίζει το πρόγραμμα παραγωγής για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας».

Αναλυτές και ειδικοί του χώρου εκτιμούν πως πλέον η καλύτερη κίνηση για την εταιρεία θα ήταν να εγκαταλείψει οριστικά το Note 7.