Skip to main content

To Asus ROG Phone 3 ανεβάζει τους τόνους στον mobile gaming ανταγωνισμό

Είναι γεγονός ότι η κατηγορία των gaming smartphones συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατασκευαστών, με την Asus να μην αποτελεί εξαίρεση του νέου κανόνα.

Με το Asus ROG Phone 3 η εταιρεία ανανεώνει την γκάμα της έπειτα από ένα χρόνο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 5G smartphone, το οποίο προσφέρει χορταστικές εικόνες με την οθόνη AMOLED, με διαγώνιο 6.59 ιντσών και συχνότητα ανανέωσης εικόνας στα 144 Hz. H ανάλυση είναι στα 2340×1080 pixels. Είναι μάλλον, περιττό να αναφερθεί ότι στο εσωτερικό του φιλοξενεί τον οχταπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865 Plus, ο οποίος αποτελεί επιλογή μονόδρομο για high end υλοποιήσεις.

Το εν λόγω Android smartphone έχει μνήμη RAM 16 GB και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 512 GB, κάτι που μπορεί να φαίνεται υπερβολικό για ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά εδώ πρόκειται για μία gaming επιλογή, επομένως τα χαρακτηριστικά αυτά είναι σχεδόν απαραίτητα. Αναγκαία είναι και η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας που σε αυτή την περίπτωση φτάνει τα 6000 mAh.

Στο πίσω μέρος υπάρχει τριπλή κάμερα στα 64, 13 και 5 Megapixel, ενώ η μπροστινή selfie κάμερα έχει αισθητήρα 24 Megapixel. Ενδιαφέρουσες είναι και οι επιλογές χειρισμού που προσφέρει το Asus ROG Phone 3, καθώς μπορεί να γίνει swipe από τις άκρες του και να εκτελούνται συγκεκριμένες λειτουργίες, τις οποίες μπορεί να δημιουργήσει ως συντομεύσεις ο κάτοχός του. Για όσους το gaming είναι μια καθημερινή και πολύωρη ασχολία, η Asus έχει μεριμνήσει και για τα κατάλληλα αξεσουάρ, αφού προσφέρει έναν ανεμιστήρα που μπορεί να προσαρμοστεί πάνω στο κινητό και να βοηθήσει στην αποτελεσματική ψύξη του μετά από πολλές ώρες χρήσης.

Υπάρχει και η επιλογή ενός ειδικού dock που επιτρέπει τη σύνδεση με μία εξωτερική οθόνη για τους πιο απαιτητικούς. Το Asus ROG Phone 3 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την αμερικανική αγορά, τον Σεπτέμβριο του 2020, χωρίς να γίνεται ακόμα λόγος για κάποια ενδεικτική τιμή.