Skip to main content

Χρ. Ξενάκης στο Naftemporiki TV: Διπλάσιο του ΑΕΠ της Γερμανίας το κυβερνοέγκλημα

Τι ανέφερε ο Χρήστος Ξενάκης, καθηγητής Κυβερνοασφάλειας και Ψηφιακών Συστημάτων στο ΠΑΠΕΙ, για την κυβερνοεπίθεση στο ΕΑΠ

«Αυξημένη προσοχή στα προσωπικά τους δεδομένα» συνέστησε σε φοιτητές και τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα της κυβερνοεπίθεσης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ο Χρήστος Ξενάκης, καθηγητής Κυβερνοασφάλειας και Ψηφιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μιλώντας στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business με τη Μαρία Σμιλίδου.

«Αν έχουμε διαρροή πιστωτικών καρτών, να έρθουν σε επαφή με την τράπεζα, να αλλάξουν τις κάρτες, να παρακολουθούν επισταμένως τις κινήσεις των λογαριασμών, ώστε να αποφύγουν να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης αυτής της διαρροής» σημείωσε.

«Το κυβερνοέγκλημα δεν είναι μια ακτιβιστική δράση»

Μιλώντας γενικότερα για την κυβερνοασφάλεια, επεσήμανε ότι «το κυβερνοέγκλημα δεν είναι μια ακτιβιστική δράση», αλλά έχει «κύκλο εργασιών διπλάσιο του ΑΕΠ της Γερμανίας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2025 το κυβερνοέγκλημα θα ξεπεράσει τα 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2025, ποσό που αντιστοιχεί στο 3ο μεγαλύτερο ΑΕΠ στον πλανήτη, πίσω από ΗΠΑ και Κίνα.

Εταιρείες και οργανισμοί θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα επενδύοντας στην κυβερνοασφάλεια, τόνισε.