Οι μέρες της απόρριψης υπερβολικά ώριμων μπανανών που γίνονται καφέ και χυλώδεις μετά από λίγες μέρες μπορεί να έχουν τελειώσει, σύμφωνα με μια εταιρεία που έχει αναπτύξει μια «νέα, καλύτερη» εκδοχή του φρούτου. Η Tropic, μια εταιρεία φυτικής βιοτεχνολογίας με βάση το Νόριτς στην Αγγλία, έχει αναπτύξει μια μπανάνα που δεν μαυρίζει και παραμένει φρέσκια για έως και 12 ώρες μετά την αποφλοίωση ή την κοπή της.
Οι επιστήμονες της εταιρείας ισχυρίζονται ότι η νέα μπανάνα αποτελεί βελτιωμένη εκδοχή της ποικιλίας Cavendish που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και εμπορικές ποικιλίες. Περίπου πέντε δισεκατομμύρια μπανάνες Cavendish εισάγονται στη Βρετανία κάθε χρόνο. Η μπανάνα της Tropic αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία μόλις δοθεί η ρυθμιστική έγκριση. Έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τις Φιλιππίνες, την Κολομβία και την Ονδούρα.
Ο Τζίλαντ Γκέρσον, συνιδρυτής της εταιρείας, είπε ότι η ανακάλυψη ωφέλησε τους καταναλωτές και τους λιανοπωλητές. «Οι μπανάνες έχουν την ίδια γεύση, οσμή, γλυκύτητα, τα ίδια όλα, εκτός από το ότι η σάρκα δεν μαυρίζει τόσο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να τις προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες και κομμένα φρούτα, ανοίγοντας μια τεράστια νέα αγορά».
Naftemporiki.gr