Skip to main content

Ενας 14χρονος Ινδός είναι ένα «ανθρώπινο κομπιουτεράκι»

Ο νεαρός σπάει όλα τα ρεκόρ επίλυσης μαθηματικών πράξεων με το μυαλό του.

Ένας έφηβος σπάει πολλά παγκόσμια ρεκόρ στα μαθηματικά κάνοντας περίπλοκους υπολογισμούς με το μυαλό του. Ο δεκατετράχρονος Αάριαν Σούκλα από τη Μαχαράστρα της Ινδίας κατέρριψε έξι παγκόσμια ρεκόρ (νοητικών) μαθηματικών σε μια μέρα κερδίζοντας τον τίτλο «Ανθρώπινο Κομπιουτεράκι».

Τα κατορθώματα του Σούκλα περιλαμβάνουν τον ταχύτερο γνωστό χρόνο για να προσθέσει νοερά 100 τετραψήφιους αριθμούς (30,9 δευτερόλεπτα), 200 τετραψήφιους αριθμούς (1 λεπτό, 9,68 δευτερόλεπτα) και 50 πενταψήφιους αριθμούς (18,71 δευτερόλεπτα). Έκανε επίσης τον ταχύτερο χρόνο για τον πολλαπλασιασμό δύο πενταψήφιων συνόλων του δέκα (2 λεπτά, 35,41 δευτερόλεπτα) και τον ταχύτερο χρόνο για να διαιρέσει ένα σύνολο 10 20ψήφιων αριθμών με ένα σύνολο 10ψήφιων αριθμών (5 λεπτά, 42 δευτερόλεπτα).

Ο νεαρός κατάφερε να κάνει τους υπολογισμούς στο μυαλό του πιο γρήγορα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βάλουν τα νούμερα αυτά σε μια αριθμομηχανή. Ο Σούλκα σημείωσε αυτά τα νέα ρεκόρ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο οργανισμός των ρεκόρ Γκίνες στο Ντουμπάι.

Εκτός από αυτά τα έξι πιο πρόσφατα ρεκόρ ο Σούλκα κατέχει το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο για να προσθέσει 50 πενταψήφιους αριθμούς το οποίο σημείωσε πριν από ένα χρόνο. Ο ίδιος πιστώνει την αριθμητική του ικανότητα στην πρακτική του στη γιόγκα, η οποία «με βοηθά να είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος», είπε στο περιοδικό People σε συνέντευξή του.

Ο νεαρός εξασκείται επίσης στα μαθηματικά για πέντε ή έξι ώρες την ημέρα, ενδιάμεσα σε πιο τυπικά εφηβικά χόμπι όπως το διάβασμα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Naftemporiki.gr