Skip to main content

Επέστρεψε στην Ελλάδα με 8 μετάλλια η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής

Με 21 μέλη κατέκτησε την πρωτιά σε μετάλλια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την επιτυχημένη της παρουσία στη 26η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC), στη Νότια Κορέα, όπου κατέκτησε συνολικά 8 μετάλλια.

Ο Νικόλαος Λεϊμονής κατέκτησε χρυσό μετάλλιο, στην κατηγορία “Tag-Out”, ένα αγώνισμα που περιελάμβανε συνδυασμό δεξιοτήτων στον έλεγχο και τον
προγραμματισμό του ρομπότ (1 person – 1 robot). Ο Νικόλας εξουδετέρωσε στόχους και ξεπέρασε εμπόδια, σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χάρτη αποστολής.

Οι Αλέξανδρος Γουάιντερ και Φίλιππος Κατής (MM Schools) κέρδισαν από ένα Technical Award στην κατηγορία “Creative”, όπου βραβεύτηκαν για την καινοτομία και την πρωτοτυπία τους. Η κατασκευή του ρομπότ πραγματοποιήθηκε επιτόπου την ημέρα του διαγωνισμού και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.

Οι Αλέξανδρος Γουάιντερ και Φίλιππος Κατής (MM Schools), μαζί με τη Βασιλική Κελάνδρια, τη Μαρία Ισαβέλλα Βογιατζή (Campus Rassia) και την ΚαλλιρόηΑναστασίου, διακρίθηκαν στην κατηγορία “Mission Challenge”. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα, τα παιδιά έπρεπε να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ρομπότ που να ανταποκρίνονται σε απαιτητικές και απρόβλεπτες αποστολές. Τα Technical Awards που έλαβαν επιβράβευσαν την αφοσίωση στον στόχο, την επιμονή, τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους να προσαρμόζονται σε πολύ σύνθετες και απαιτητικές προκλήσεις.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες από όλο τον κόσμο. Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής ξεχώρισε, κατακτώντας ένα χρυσό μετάλλιο και επτά technical awards. Αυτή η εξαιρετική επίδοση χάρισε στην ελληνική αποστολή την κορυφαία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) αποτελεί τον μακροβιότερο και έναν από τους πιο καταξιωμένους θεσμούς στον τομέα της ρομποτικής διεθνώς. Από την ίδρυσή του πριν από 26 χρόνια, ο IROC λειτουργεί ως πλατφόρμα αριστείας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο. Με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και επαγγελματιών, ο θεσμός προωθεί την καινοτομία, την επίλυση προβλημάτων και την τεχνολογική πρόοδο.