Skip to main content

Η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει το πόδι της στη Σελήνη θα φοράει… Prada (βίντεο)

πηγή φωτό. (REUTERS/Claudia Greco)
Η νέα στολή αστροναυτών της NASA με την υπογραφή της Prada.

Ο ιταλικός οίκος μόδας σχεδίασε τις νέες στολές της NASA.

Η NASA προσέθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της προσπάθειας της να πραγματοποιήσει μετά από μισό αιώνα μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη παρουσιάζοντας τις νέες στολές που θα φορούν οι αστροναύτες της.

Η τρίτη αποστολή του προγράμματος Artemis είναι μετά από συνεχείς αναβολές προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2026 και αυτή θα είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της NASA στη Σελήνη μετά από εκείνες του προγράμματος Apollo στις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Έχει αποφασισθεί ότι σε αυτή την αποστολή θα υπάρχει στο πλήρωμα τουλάχιστον μια γυναίκα η οποία θα είναι και αυτή που για συμβολικούς λόγους θα βγει πρώτη από τη σεληνάκατο και θα γίνει ταυτόχρονα η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει το πόδι της στη Σελήνη. Επίσης στο πλήρωμα θα υπάρχει και ένας αφροαμερικανικής καταγωγής αστροναύτης που επίσης θα είναι ο πρώτος αφροαμερικανός που θα επισκεφτεί το φυσικό μας δορυφόρο.

Και επειδή μια αποστολή τέτοιας σημασίας στην οποία θα έχει κεντρικό ρόλο μια γυναίκα θα πρέπει οι στολές θα πρέπει εκτός από λειτουργικές, τεχνολογικά προηγμένες και ασφαλείς να διαθέτουν και στυλ. Αυτή την τελευταία παράμετρο ανέλαβε να υλοποιήσει η Prada την οποία επέλεξε ως συνεργάτη της στο σχεδιασμό των στολών η Axiom Space που πήρε το συμβόλαιο από την NASA για τη δημιουργία των νέων στολών.

Η στολή φέρει την ονομασία AxEMU (The new Axiom Extravehicular Mobility Unit ) με τα στελέχη της Prada να αναφέρουν ότι ο οίκος είναι εξοικειωμένος με τεχνολογίες αιχμής χάρη και στη συνεργασία του με την ομάδα ιστιοπλοΐας Luna Rossa Prada Americas Cup. Ανάμεσα στα άλλα στολές αυτές κατασκευάστηκαν για να αντέχουν τις ακραίες θερμοκρασίες στο σεληνιακό νότιο πόλο και να αντέχουν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στις μόνιμα σκιασμένες περιοχές του για τουλάχιστον δύο ώρες.

«Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα που δείχνουμε σήμερα, το οποίο είναι απλώς το πρώτο βήμα σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την Axiom Space» δήλωσε ο Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής μάρκετινγκ της Prada.

Naftemporiki.gr