Skip to main content

Πού οδηγεί αυτή η μυστηριώδης παγωμένη πύλη στην Ανταρκτική; (βίντεο)

πηγή φωτό. (Google Maps)

Παράξενη γεωλογική δομή μέσα στους πάγους εξάπτει την φαντασία.

Πολλές φορές γεωλογικές δομές που μοιάζουν με ανθρώπινα δημιουργήματα προκαλούν το ενδιαφέρον και δίνουν το έναυσμα για διατύπωση κάθε είδους ευφάνταστων ή ακόμη και εξωφρενικών θεωριών και απόψεων για το τι είναι αυτές οι δομές.

Ο τόπος που δημιουργεί πιο συχνά τέτοιου είδους καταστάσεις και συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας είναι ο Άρης αφού όπως είναι ευνόητο οι γεωλογικές δομές που θυμίζουν ανθρώπινα δημιουργήματα γίνονται εύκολα προϊόν κάθε είδους σεναρίων για ύπαρξη προηγμένων εξωγήινων όντων και πολιτισμών, σενάρια που φυσικά λόγω αδυναμίας επιτόπιου ελέγχου δεν μπορούν να διαψευστούν…

Όμως και στη Γη κάνουν την εμφάνιση τους τέτοιες γεωλογικές δομές που προκαλούν τη φαντασία και βρίσκονται σε σημεία που είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν.

Μία τέτοια δομή εντοπίστηκε από τη δημοφιλή υπηρεσία χαρτών της Google, το Google Maps. Ο δορυφόρος της υπηρεσίας εντόπισε σε ένα σημείο της Ανταρκτικής νοτιοανατολικά του ερευνητικού σταθμού Showa που ανήκει στην Ιαπωνία μια δομή που μοιάζει με μια γυάλινη πύλη εισόδου στο εσωτερικό των πάγων.

Όπως είναι ευνόητο τα σχόλια όσων βλέπουν την εικόνα είναι πολλά. Κάποιοι λένε ότι μοιάζει με είσοδο σε ένα κτίσμα παρόμοιο με την αποθήκη διατήρησης σπόρων των φυτών της Γης στο απομονωμένο αρκτικό νησί Σβάλμπαρντ. Άλλοι λένε ότι είναι πόρτα από κάποιο σκάφος του αστροστόλου στο Star Trek. Άλλοι λένε ότι είναι πύλη εισόδου σε φανταστικούς κόσμους όπως αυτός της Αγκάρθα. Άλλοι λένε ότι είναι η πόρτα από το εξοχικό σπίτι του… Μεγαλοπόδαρου.

Ο Μπέθαν Ντέιβις, καθηγητής παγολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ μελετώντας τα δεδομένα από το σημείο που βρίσκεται αυτή η δομή και το τοπικό περιβάλλον που γνωρίζουμε ότι υπάρχει εκεί εκτιμά ότι πρόκειται για ένα παγόβουνο που κόλλησε στα ρηχά νερά της περιοχής στη συνέχεια θάφτηκε κάτω από τους πάγους και τώρα βρίσκεται σε μια διαδικασία τήξης, δηλαδή λιώνει μέσα στους πάγους δημιουργώντας τέτοιες δομές.

Naftemporiki.gr