Skip to main content

H Adobe παρουσίασε το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μετατροπής κειμένου σε βίντεο

Πρόκειται για ένα νέο τομέα έντονου ανταγωνισμού στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας χρηστικών προγραμμάτων και λογισμικού στον κόσμο, η Adobe (acrobat reader, pdf, photoshop κ.α.) παρουσίασε το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που μετατρέπει γραπτό λόγο (μηνύματα κειμένου) σε βίντεο ή αρχεία ήχου.

Ο συγκεκριμένος τομέας, η ανάπτυξη λογισμικού μετατροπής κειμένου σε οπτικοακουστικό υλικό, αποτελεί πεδίο έντονου ανταγωνισμού το τελευταίο χρονικό διάστημα με την αρχή να κάνει η OpenAI (εταιρεία δημιουργίας του ChatGPT) και να ακολουθούν κολοσσοί όπως η Metα (Facebook, Instagram, WhatsApp, Threads), η ByteDance (TikTok) κ.α.

Η τεχνολογία αυτή έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ αφού μπορεί να βοηθήσει ως ένα βοηθητικό στην αρχή εργαλείο στη δημιουργία μιας ταινίας και οι επόμενες πιο αναβαθμισμένες εκδόσεις αυτών των προγραμμάτων να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργούνται ολόκληρες ταινίες με αυτά χωρίς να εμπλακεί άνθρωπος αφού ήδη τα υπάρχοντας μοντέλα ΑΙ όπως το ChatGPT έχουν δείξει ότι μπορούν να δημιουργήσουν σενάρια για μια ταινία.

Το Firefly Video Model, όπως ονομάζεται το μοντέλο της Adobe θα δοθεί αρχικά προς χρήση σε επιλεγμένους χρήστες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αυτό οι οποίοι θα δοκιμάσουν τις δυνατότητες του και θα αναφέρουν στην εταιρεία τις όποιες αδυναμίες ή δυσλειτουργίες εντοπίσουν για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ή αναβαθμίσεις.

H Adobe εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, αριθμεί περίπου 29 χιλιάδες υπαλλήλους και το 2023 είχε έσοδα άνω των 19 δισ. δολαρίων.

Naftemporiki.gr