Skip to main content

Αμερικανική εταιρεία μετατρέπει μεγάλα ελικόπτερα σε drones (βίντεο)

πηγή φωτό (Rotor Technologies)
Στη φωτοιγραφία ένα από τα ελικόπτερα drones

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα.

Μια εταιρεία στο Νιου Χάμσαϊρ μετατρέπει παλιά ελικόπτερα σε drones ελπίζοντας να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων. Η Rotor Technologies δημιούργησε δύο μοντέλα τέτοιων αυτόνομων οχημάτων το Airtruck και το Sprayhawk.

Και τα δύο (τεράστια) drones βασίζονται στο ελικόπτερο Robinson R44 που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.
Το Airtruck έχει σχεδιαστεί για την ανύψωση φορτίου για τις βιομηχανίες  κατασκευών και logistics, ενώ το Sprayhawk απευθύνεται κυρίως στον αγροτικό κόσμο, με τη Rotor να διαφημίζει τα λειτουργικά του πλεονεκτήματα και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Το Sprayhawk, το οποίο λειτουργεί από πλήρωμα εδάφους δύο ατόμων, μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα. Διαθέτει επίσης δεξαμενή ψεκασμού 120 γαλονιών με βραχίονες ψεκασμού 10 μέτρων, αυτόνομη διαδρομή ψεκασμού και κάμερα και αισθητήρες LIDAR για την ανίχνευση καλωδίων και  την αποφυγή εμποδίων. Μπορεί να ψεκάσει με ταχύτητα πάνω από 150 χλμ./ώρα.

Θεωρείται δεδομένο ότι σύντομα η Rotor θα τροποποιήσει κάποιο ελικόπτερο  ώστε λειτουργώντας ως drone να μεταφέρει εμπορεύματα, κάθε είδους φορτία αλλά και ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές ή να λειτουργούν ως αεροταξί μεταφέροντας επιβάτες όπου εκείνοι επιθυμούν.

Naftemporiki.gr