Skip to main content

Δύο ακόμη τροπικές καταιγίδες σχηματίζονται στον Ατλαντικό – H μία απειλεί ξανά τη Φλόριντα

H μια κατευθύνεται στην Ευρώπη η άλλη ίσως φτάσει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Καθώς ο κυκλώνας Μίλτον χτυπά τη Φλόριντα οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν δύο ακόμη τροπικές καταιγίδες που βρίσκονται σε φάση εξέλιξης και ενδυνάμωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό με μια εξ αυτών να έχει στο… βεληνεκές της την περιοχή της Φλόριντα.

Ο τυφώνας Λέσλι αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 1 το απόγευμα της Τετάρτης, αφού ενισχύθηκε στην ανατολική-βορειοανατολική περιοχή της Καραϊβικής.
Η δεύτερη καταιγίδα έχει προς το παρόν την ονομασία Invest 93L και βρίσκεται στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης της. Αν εξελιχθεί σε τυφώνα θα λάβει την ονομασία Ναντίν. Τα μοντέλα των μετεωρολόγων δείχνουν ότι και οι δύο καταιγίδες δεν αναμένεται να φτάσουν στη στεριά αλλά αν φτάσουν η Ναντίν θα χτυπήσει την περιοχή της Φλόριντα λίγες μόλις μέρες αφότου θα έχει βιώσει το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον. H Λέσλι κατευθύνεται στην αντίθετη κατεύθυνση προς την ευρωπαϊκή ήπειρο και αναμένεται να έχει… ξεθυμάνει καθώς κινείται στον ωκεανό.

Το Εθνικό Κέντρο Καταιγίδων (NHC) της αμερικανικής υπηρεσίας παρατήρησης της ατμόσφαιρας και των ωκεανών (NOAA) παρακολουθεί στενά την Invest 93L που αυτή την στιγμή εξελίσσεται περίπου χίλια χλμ. από την ανατολική ακτή της Φλόριντα ακολουθώντας μια βορειοανατολική διαδρομή.
«Καθώς κινείται προς τα βόρεια και τα βορειοανατολικά, δεν είναι πιθανό να αποκτήσει δύναμη, αλλά παρακολουθούμε την κοντινή του απόσταση από τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ο άνεμος και η πίεση του συστήματος θα πρέπει να αλλάξουν δραματικά για να επηρεάσουν τις πολιτείες κατά μήκος της ανατολικής ακτής, αλλά η μετατόπιση δεν θα ήταν αδύνατη. Ξέρετε, η Μητέρα Φύση, έχει τρόπους να μας εκπλήξει» αναφέρει ο επικεφαλής μετεωρολόγος της εταιρείας Accuweather που παρέχει εμπορικές υπηρεσίες μετεωρολογικών προβλέψεων.

Naftemporiki.gr