Skip to main content

Επέστρεψε στη Γη η αποστολή Polaris Dawn με τους ιδιώτες αστροναύτες που πραγματοποίησαν έξοδο στο Διάστημα (video)

πηγή φωτό. (SpaceX)
Στιγμιότυπο από την προσπάθεια ανάκτησης του σκάφους της αποστολής Polaris Dawn από τον Κόλπο του Μεξικού στον οποίο έπεσε με επιτυχία.

Το σκάφος προσθαλασσώθηκε με επιτυχία στο Κόλπο του Μεξικού

Μετά από πέντε μέρες στο Διάστημα σήμερα το μεσημέρι έφτασε με ασφάλεια στη Γη το σκάφος της αποστολής Polaris Dawn. Η αποστολή είχε ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη με πλήρωμα τέσσερις ιδιώτες, έναν Αμερικανό επιχειρηματία, έναν βετεράνο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και δύο γυναίκες μηχανικούς της SpaceX, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ με σκάφος της οποίας πραγματοποιήθηκε η αποστολή.

Ο επιχειρηματίας Τζάρεντ Άϊζακμαν που κατέβαλε και το ποσό για την αποστολή μαζί με μια από τις δύο μηχανικούς της SpaceX βγήκαν την Πέμπτη το μεσημέρι από το σκάφος της αποστολής και παρέμειναν για λίγη ώρα στο διαστημικό κενό γράφοντας ιστορία ως οι πρώτοι ιδιώτες, οι πρώτοι μη επαγγελματίες αστροναύτες, που πραγματοποιούν τον αποκαλούμενο «διαστημικό περίπατο» έστω και αν στην περίπτωση τους δεν μετακινήθηκαν πολύ από την θέση τους ώστε να… περπατήσουν αλλά παρόλα αυτά καταγράφονται ως οι πρώτοι απλοί πολίτες που βίωσαν τις συνθήκες του Διαστήματος έξω από ένα διαστημόπλοιο ή ένα διαστημικό σταθμό.

Εκτός από την έξοδο στο Διάστημα το πλήρωμα που αποτελείται από τέσσερα άτομα πραγματοποίησε σειρά επιστημονικών και τεχνολογικών πειραμάτων. Το σκάφος έπεσε ομαλά στον Κόλπο του Μεξικού έξω από τις ακτές της Φλόριντα.

Naftemporiki.gr