Skip to main content

Η μηχανικός της Space X γυρίζει από το διαστημικό περίπατο και παίζει βιολί με τη μουσική του Star Wars (βίντεο)

πηγή φωτό (Polaris/X)

Πολυτάλαντη αποδεικνύεται η Σάρα Γκίλις.

Συνεχίζεται η διαστημική αποστολή Polaris Dawn.

Tο πλήρωμά της αποτελείται από τέσσερις ιδιώτες δύο εκ των οποίων βγήκαν την Πέμπτη το μεσημέρι από το σκάφος της αποστολής και παρέμειναν για λίγη ώρα στο διαστημικό κενό γράφοντας ιστορία ως οι πρώτοι ιδιώτες, οι πρώτοι μη επαγγελματίες αστροναύτες, που πραγματοποιούν τον αποκαλούμενο «διαστημικό περίπατο» έστω και αν στην περίπτωση τους δεν μετακινήθηκαν πολύ από την θέση τους ώστε να… περπατήσουν αλλά παρόλα αυτά καταγράφονται ως οι πρώτοι απλοί πολίτες που βίωσαν τις συνθήκες του Διαστήματος έξω από ένα διαστημόπλοιο ή ένα διαστημικό σταθμό.

Πρώτος βγήκε από το ειδικά τροποποιημένο για την περίσταση σκάφος ο Τζάρεντ Άϊζακμαν, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας που πλήρωσε την SpaceX, τη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, για να πραγματοποιηθεί η αποστολή στο πλαίσιο της οποίας εκτός από την έξοδο στο Διάστημα το πλήρωμα που αποτελείται από τέσσερα άτομα θα πραγματοποιήσει σειρά επιστημονικών και τεχνολογικών πειραμάτων.

Μετά τον Άϊζακμαν σειρά πήρε για έξοδο στο διαστημικό κενό η Σάρα Γκίλις, μηχανικός της Space X. Μια μέρα μετά την ιστορική έξοδο από το σκάφος οι επιτελείς της αποστολής έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο η Γκίλις παίζει μέσα στο διαστημόπλοιο βιολί και μάλιστα παίζει μουσική από μια από τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος του Star Wars. Πιο συγκεκριμένα η Γκίλις έπαιξε το μουσικό θέμα από την ταινία Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει αποδεικνύοντας ότι είναι μια δυναμική και πολυτάλαντη γυναίκα.

Το βίντεο αυτό αποτελεί μέρος της καμπάνιας συγκέντρωσης χρημάτων για το Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων St. Jude. καμπάνια που οργανώθηκε με πυρήνα την αποστολή Polaris Dawn.

Naftemporiki.gr