Skip to main content

Εκτοξεύτηκε το σκάφος της επανδρωμένης αποστολής που θα πραγματοποιήσει τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό περίπατο (βίντεο)

πηγή φωτό. (Polaris)

Το πλήρωμα αποτελείται από τέσσερα άτομα κανένα εκ των οποίων δεν είναι αστροναύτης.

Εκτός Γης βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το σκάφος της αποστολής Polaris Dawn. Το τροποποιημένο σκάφος Crew Dragon της Space X, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, εκτοξεύτηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τους επιτελείς της αποστολής.

Στο σκάφος βρίσκονται ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ένας συνταξιούχος πιλότος στρατιωτικού μαχητικού και δύο υπάλληλοι της Space X. Πρόκειται για τον Τζάρεντ Άιζάακμαν ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών Shift4 που κατέβαλε το ποσό για την υλοποίηση της αποστολής. Έχει αρνηθεί να κάνει γνωστό το ποσό που έδωσε στην Space X αλλά εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί του είναι ο πιλότος της αποστολής Σκότ Ποτίτ, ένας συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, και οι υπάλληλοι της Space X Σάρα Γκίλις και Άννα Μένον που είναι ανώτεροι μηχανικοί της εταιρείας.

REUTERS/Joe Skipper TPX IMAGES OF THE DAY

Μέχρι τώρα η παρουσία και δραστηριότητα ανθρώπων στο στο διαστημικό κενό έχει γίνει μόνο από αστροναύτες κρατικών διαστημικών υπηρεσιών.

Το σκάφος της πενθήμερης αποστολής θα κινείται σε μια τροχιά που θα το φέρνει σε απόσταση από 190 ως περίπου χίλια χλμ. μακριά από τη Γη. Η προσπάθεια για τον διαστημικό περίπατο είναι προγραμματισμένο να γίνει την Πέμπτη σε απόσταση 700 χλμ. από τον πλανήτη μας. Ανάμεσα στα άλλα η αποστολή θα δοκιμάσει και νέες προηγμένες τεχνολογίες δορυφορικών επικοινωνιών με χρήση λέιζερ.

Naftemporiki.gr