Skip to main content

Apple: Αποκαλυπτήρια για το iPhone 16

REUTERS/Manuel Orbegozo

Η Apple παρουσίασε την τελευταία έκδοση των AirPods και το νέο νέο Apple Watch 10

Η Apple παρουσίασε το iPhone 16, το πρώτο smartphone της Apple που έχει κατασκευαστεί ειδικά για τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης εξοπλισμού της τη Δευτέρα.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, δημιουργεί κείμενο και εικόνες με βάση προτροπές φυσικής γλώσσας.

Η Apple τη Δευτέρα έδειξε στους πελάτες του iPhone πώς θα μοιάζει το λογισμικό Apple Intelligence που είχε ανακοινώσει προηγουμένως στο νέο iPhone.

Η Apple παρουσίασε την τελευταία έκδοση των AirPods και το νέο νέο Apple Watch 10.

Αλλαγές

  • Χαρακτηριστικό ακουστικού βοηθήματος: Η εταιρεία δήλωσε ότι το νέο μοντέλο AirPods Pro της Apple θα διαθέτει κλινικό ακουστικό βαρηκοΐας, καθώς και κλινικό τεστ ακοής στο οποίο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση από το iPhone τους. Η Apple δήλωσε ότι αναμένει να λάβει σύντομα έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και άλλες ρυθμιστικές αρχές, αλλά η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, αυτόν τον μήνα.
  • Παρακολούθηση της υπνικής άπνοιας: Το Apple Watch 10 μπορεί να ανιχνεύσει την άπνοια ύπνου, δήλωσε η εταιρεία. Η κοινή και δυνητικά επικίνδυνη πάθηση μπορεί να προκαλέσει διακοπή της αναπνοής ενώ οι άνθρωποι κοιμούνται. Η λειτουργία ανίχνευσης αναμένει την έγκριση από το FDA, δήλωσε η Apple, και αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές αργότερα αυτό το μήνα.
  • Οπτική νοημοσύνη: Μια νέα λειτουργία ελέγχου της κάμερας, στην οποία η πρόσβαση γίνεται με ένα κουμπί στο πλάι του τηλεφώνου, η οποία θα δίνει στους χρήστες πρόσβαση στην «οπτική νοημοσύνη», δήλωσε ο Craig Federighi, ανώτερος αντιπρόεδρος του τμήματος μηχανικής λογισμικού. Για παράδειγμα, αφού πατήσει το κουμπί ελέγχου της κάμερας, ένας χρήστης μπορεί να στρέψει την κάμερα σε ένα εστιατόριο και το iPhone 16 θα ανασύρει πληροφορίες όπως κριτικές, το μενού και πώς να κάνει κράτηση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πραγμάτων όπως ράτσες σκύλων ή αξιοθέατα και για την προσθήκη πραγμάτων στο ημερολόγιό σας.
  • Βελτιώσεις της Siri: Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να σας υπενθυμίζει τις συστάσεις τηλεόρασης και μουσικής που σας στέλνουν οι φίλοι σας, δήλωσε ο Federighi. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε: «Στείλτε στην Έρικα τις φωτογραφίες από το μπάρμπεκιου του Σαββάτου» και η Siri θα καταλάβει ποιες φωτογραφίες πρέπει να στείλει και θα τις στείλει αυτόματα στο σωστό άτομο.
  • Βελτιώσεις βίντεο iPhone Pro: Το νέο high-end iPhone 16 σας επιτρέπει επίσης να τραβάτε σε ανάλυση 4K με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, με τη δυνατότητα να κάνετε το βίντεο αργή κίνηση μετά την εγγραφή ενός κλιπ, αντί να προσπαθείτε να πιάσετε τη σωστή ρύθμιση καθώς συμβαίνει η δράση. Η σειρά Pro αποκτά επίσης μια ώθηση στην εγγραφή ήχου, συμπεριλαμβανομένου του χωρικού ήχου με μειωμένο θόρυβο φόντου, επιτρέποντας στα βίντεο να διαλέγουν τις συνομιλίες από το θόρυβο του περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από CNN