Skip to main content

Το συνέδριο Build της Microsoft θα γίνει online λόγω κορωνοϊού

Χωρίς να αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, η Microsoft προχώρησε στην ακύρωση της διεξαγωγής του συνεδρίου Build για developers, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 19 και 21 Μαίου, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. 
 
“Η ασφάλεια της κοινότητας είναι κορυφαία προτεραιότητα. Υπό το φως των πρόσφατων οδηγιών ασφάλειας υγείας της πολιτείας της Ουάσιγκτον, μετατρέπουμε το ετήσιο Microsoft Build για τους δημιουργούς εφαρμογών σε ψηφιακή εκδήλωση, αντί του τυπικού και καθιερωμένου συνεδρίου” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας. “Προσβλέπουμε στο να φέρουμε σε επαφή τους developers με το οικοσύστημα των εφαρμογών μας μέσω αυτού του νέου ψηφιακού φορμάτ”, καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάιος είχε καθιερωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ώς ο μήνας των συνεδρίων για τους δημιουργούς εφαρμογών και λογισμικού αφού ήταν σύνηθες τα σχετικά συνέδρια Facebook F8, Google I/O και Microsoft Build να διοργανώνονται με διαφορά ελάχιστων ημερών μεταξύ τους. Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί η ακύρωση των συνεδρίων των Facebook και Google. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετές κομητείες της πολιτείας Ουάσιγκτον, λόγω κορωνοϊού, έχουν απαγορεύσει τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 250 άτομα, αλλά με την απαγόρευση να λήγει πριν το συνέδριο Build. 
 
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χθες ανακοινώθηκε και η ακύρωση της E3 2020, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 9-11 Ιουνίου στο Λος Άντζελες αλλά λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών – πέρυσι προσέλκυσε 60.000 άτομα – αποφασίστηκε η ματαίωσή της. Σε αυτή την έκθεση επρόκειτο η Microsoft να παρουσιάσει όλες τις εξελίσεις σχετικά με τον τομέα των παιχνιδομηχανών Xbox. Με δεδομένη λοιπόν την ακύρωση της E3 η Microsoft μέσω Twitter προανήγγειλε ένα αντίστοιχο ψηφιακό event στο οποίο θα αποκαλυφθούν τα νεότερα για τη Xbox Series X. Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω event θα υπάρξουν εντός των επόμενων εβδομάδων.