Skip to main content

Πυροσβεστικά «κανόνια» με κινητήρες αεροπλάνων τζετ (βίντεο)

πηγή φωτό. (THJ)

Το πιο ισχυρό σύστημα ρίψης νερού ή αφρού πυρόσβεσης

Η γερμανοελβετική εταιρεία THJ δημιούργησε το Turbo Hydro Jet Box ένα σύστημα ψεκασμού που όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της είναι το πιο ισχυρό σύστημα του είδους στον τομέα της πυρόσβεσης. Πρόκειται για ένα «κανόνι» που συνδυάζει τεχνολογία κινητήρων αεροσκαφών τζετ και τεχνολογία ψεκασμού για να ρίχνει με μεγάλη πίεση νερό ή αφρό πυρόσβεσης.

Το «κανόνι» τοποθετείται εύκολα είτε σε κάποιο όχημα είτε σε κάποια σταθερή πλατφόρμα αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και σε ένα παράθυρο ώστε να κάνει από εκεί ρίψεις με αποτέλεσμα να είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις και εφαρμογές. Το σύστημα μπορεί να λειτουργεί σε ύψος 4 έως 5 μέτρων έτσι ώστε ο κινητήρας τζετ μπορεί να ρουφήξει αέρα χωρίς να εισέλθουν σε αυτό σωματίδια από το έδαφος, άμμος ή σκόνη.

Είναι προφανές ότι αυτή η τεχνολογία αν πράγματι αποδειχθεί λειτουργική και αποτελεσματική μπορεί να προσφέρει πολύ σημαντικές λύσεις στην έγκαιρη αντιμετώπιση πυρκαγιών με τέτοια συστήματα τοποθετούμενα μόνιμα σε κτιριακές εγκαταστάσεις (βιομηχανίες κ.α.) αλλά και τοποθετούμενα σε πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν είτε σε αστικό είτε σε δασικό περιβάλλον.

Naftemporiki.gr