Skip to main content

Οι πεινασμένοι τουρίστες στο Σινικό Τείχος παραγγέλνουν φαγητό που το παραδίδουν drones (βίντεο)

Στην φωτογραφία εικονίζεται ένα drone που μεταφέρει προϊόντα στο Σινικό Τείχος

Ξεκίνησε η εποχή του ντελίβερι από… αέρος

Ο κινεζικός γίγαντας παράδοσης τροφίμων Meituan ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι ξεκινά μια υπηρεσία μεταφοράς προϊόντων με drones και τώρα έκανε γνωστό ότι θα πηγαίνει τρόφιμα και ποτά στους πελάτες της σε ένα σημείο του Σινικού Τείχους στα περίχωρα του Πεκίνου. Τα drones θα μεταφέρουν επίσης αν χρειαστεί και ιατρικές προμήθειες.

Είναι η πρώτη τέτοιου είδους υπηρεσία με drones στο Πεκίνο που προστίθεται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανίας ντελίβερι με drones σε ολόκληρη την Κίνα, η οποία είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής και εξαγωγέας μη στρατιωτικών drones στον κόσμο. Η νέα βιομηχανία των ντελίβερι drones προσφέρει σημαντικές λύσεις στους ανθρώπους που ζουν τόσο σε πόλεις όσο και σε δυσπρόσιτες αγροτικές ή άλλες περιοχές.

Η παράδοση

Η διαδρομή με το drone-ντελίβερι στο Σινικό Τείχος εκτείνεται από την ταράτσα ενός κοντινού ξενοδοχείου σε ένα παρατηρητήριο στη νότια προέκταση Badaling που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία των ογκωδών οχυρώσεων που διασχίζουν τη βόρεια Κίνα.

Στη προέκταση αυτή επετράπη πέρυσι να την επισκέπτονται τουρίστες έχοντας διατηρήσει την ερειπωμένη κατάσταση των επάλξεων στον τοίχο αλλά αντιμετωπίζει συνήθως υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες και δεν διαθέτει εμπορικές εγκαταστάσεις. Έτσι η Meituan έκρινε ότι το σημείο είναι ιδανικό για να το εντάξει στο πρόγραμμα των πτήσεων των drones της εταιρείας.

«Μέσω των drones, μπορούμε να κάνουμε ταξίδια που διαρκούν 50 λεπτά με τα πόδια σε πέντε λεπτά και να παραδίδουμε είδη ανακούφισης από τη θερμότητα και προμήθειες έκτακτης ανάγκης στους επισκέπτες», ανέφερε ο Γιαν Γιάν, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της υπηρεσίας drones της Meituan.

Τα drones της εταιείας μπορούν να πετούν με μέτριο αέρα και βροχή και να μεταφέρουν φορτία έως και 2,3 κιλά. Η επιβάρυνση του πελάτη για την παραγγελία που θα φτάσει σε αυτόν με το drone είναι πολύ χαμηλή, περίπου μισό ευρώ.

Η υπηρεσία θα λαμβάνει παραγγελίες από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ., μετά από τις οποίες τα drones θα επιφορτιστούν με τη μεταφορά σκουπιδιών σε σταθμούς ανακύκλωσης.

Naftemporiki.gr