Skip to main content

Ξεκίνησαν οι αγωγές εναντίον της CrowdStrike

Μέτοχοι της εταιρείας κινούνται δικαστικά εναντίον της εταιρείας που προκάλεσε το ηλεκτρονικό μπλακ άουτ

Τη στιγμή που ο σύγχρονος κόσμος προσπαθεί να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς μετά το παγκόσμιο ηλεκτρονικό μπλακ άουτ που προκάλεσε μια προβληματική ενημέρωση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CrowdStrike η εταιρεία βιώνει τις επιπτώσεις της ζημιάς που προκάλεσε.

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή ακολούθησε η αναμενόμενη πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρείας η οποία συνεχίζει δύο εβδομάδες μετά το μπλακ άουτ να βυθίζεται με την εταιρεία να έχει χάσει μέχρι στιγμής το ένα τρίτο της κεφαλαιακής της αξίας καταγράφοντας απώλειες άνω των 25 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές θεωρούσαν δεδομένο ότι επόμενος πονοκέφαλος για την CrowdStrike θα ήταν η κατάθεση αγωγών από όσους επλήγησαν από το μπλακ άουτ. Για παράδειγμα, η Delta Airlines ανακοίνωσε ότι το μπλακ άουτ είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί οικονομική ζημιά ύψους 500 εκατ. δολαρίων. Όπως έγινε γνωστό η νομική υπηρεσία της CrowdStrike υποδέχτηκε την πρώτη αγωγή μόνο που αυτή δεν προέρχεται από κάποια από τις εταιρείες που κατέρρευσαν τα συστήματα της αλλά από ομάδα μετόχων της CrowdStrike.

Η κατηγορία

Οι μέτοχοι που κατέθεσαν την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Οστιν στο Τέξας υποστηρίζουν ότι τα στελέχη της CrowdStrike εξαπάτησαν τους επενδυτές διαβεβαιώνοντας τους ότι το λογισμικό της εταιρείας είναι απολύτως ελεγμένο και ασφαλές.

Η αγωγή στηρίζεται σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου ανάμεσα στους επενδυτές της CrowdStrike και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζορτζ Κουρτζ ο οποίος ανέφερε ότι το λογισμικό της εταιρείας ήταν «επικυρωμένο, δοκιμασμένο και πιστοποιημένο». Εκπρόσωπος της CrowdStrike δήλωσε ότι η αγωγή αυτή δεν έχει κάποια νομική βάση και η εταιρεία θα υπερασπισθεί δυναμικά την θέση της.

Naftemporiki.gr