Skip to main content

Microsoft: Νέο κύμα διακοπών λειτουργίας δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο μπλακ άουτ

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Σε ποια υπηρεσία της Microsoft εντοπίστηκαν τα προβλήματα

Η υπηρεσία cloud της Microsoft επλήγη από άλλη μια βλάβη, λίγες εβδομάδες μετά την αποτυχία στις υπηρεσίες πληροφορικής της εταιρείας, η οποία «σταμάτησε» τον κόσμο.

Σε μια ανάρτηση στο X, το Cambridge Water ανέφερε ότι ορισμένες από τις υπηρεσίες του ήταν εκτός λειτουργίας σήμερα το απόγευμα.

«Λόγω παγκόσμιων προβλημάτων με το Microsoft Azure, ένα πρόβλημα με την ιστοσελίδα μας επηρεάζει αρκετές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των MyAccount και PayNow», ανέφερε η εταιρεία ύδρευσης.

Τι απάντησε η Microsoft

Η Microsoft δήλωσε ότι διερευνά τις αναφορές για προβλήματα χρηστών, λέγοντας: «Διερευνούμε αναφορές για προβλήματα σύνδεσης με υπηρεσίες της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη συνέχεια η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εφάρμοσε μια διόρθωση που φαίνεται να λύνει το πρόβλημα, λέγοντας ότι υπάρχει «βελτίωση στη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών» και ότι «συνεχίζει να παρακολουθεί για να διασφαλίσει την πλήρη αποκατάσταση».


Ωστόσο, ο ιστότοπος για την κατάσταση των υπηρεσιών εξακολουθούσε να εμφανίζει παγκόσμια προβλήματα.

Χιλιάδες προβλήματα αναφέρθηκαν από χρήστες στο DownDetector, έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τα προβλήματα με τις υπηρεσίες πληροφορικής.

Άλλοι ιστότοποι, όπως ο ιστότοπος δημιουργικών χαρτοφυλακίων Fabrik και ο ιστότοπος ιατρικής απασχόλησης Thalamus, δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα, καθώς οι υπηρεσίες τους λειτουργούν στο Microsoft Azure.

Λίγο μετά το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Το περιστατικό έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο μπλακ άουτ που έθεσε εκτός λειτουργίας τις παγκόσμιες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μεταφορών και της υγειονομικής περίθαλψης, επειδή μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike επηρέασε τις συσκευές της Microsoft.

Μετά την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων παγκοσμίως, η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta φέρεται να σχεδιάζει να ζητήσει αποζημίωση τόσο από την CrowdStrike όσο και από τη Microsoft.