Skip to main content

Μια θαλάσσια λιμουζίνα προκαλεί τα σούπεργιοτ

πηγή φωτό. (Hodgdon)

Εντυπωσιακό σε σχεδιασμό και αισθητική σκάφος

O Έσπεν Ούινο είναι διάσημος Νορβηγός σχεδιαστής γιοτ με ειδίκευση στα σούπεργιοτ και πελάτες μεγιστάνες από όλο τον κόσμο. Το στούντιο σχεδιασμού του Ούινο συνεργάστηκε με την αμερικανική εταιρεία Hodgdon και δημιούργησαν δύο θαλάσσιες λιμουζίνες για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα πολυτελές σκάφος και δεν ενδιαφέρονται τόσο για το μέγεθος όσο για το… στιλ.

Πρόκειται για δύο σκάφη με μήκος το ένα 11 και το άλλο δώδεκα μέτρα με κομψό σχεδιασμό. Είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε το τιμόνι και ο έλεγχος του σκάφους να γίνεται σε όποια πλευρά επιθυμεί ο κάτοχος. Η τοποθέτηση του τιμονιού προφανώς εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση, αλλά επηρεάζει τη συνολική διάταξη. Το μπροστινό τιμόνι επιτρέπει ένα ευρύχωρο πίσω κατάστρωμα, ενώ το πίσω τιμόνι ελευθερώνει χώρο στην πλώρη για ένα όμορφο σαλόνι και μια ράμπα για πρόσβαση στην παραλία και επιβίβαση.

πηγή φωτό. (Hodgdon)

Ανέσεις και δυνατότητες

Η καμπίνα καλύπτεται με συρόμενη γυάλινη οροφή και είναι εξοπλισμένη με μεγάλα ενσωματωμένα παράθυρα, εξασφαλίζοντας άπλετο φυσικό φως και θέα 360 μοιρών. Το πολυτελές εσωτερικό διαθέτει κομψά, επενδυμένα καθίσματα για τέσσερις επιβάτες με άλλες τέσσερις θέσεις στο σαλόνι πλώρης στο ένα από τα δύο μοντέλα και ενώ υπάρχουν επιπλέον δύο θέσεις στο τιμόνι για τον καπετάνιο και άλλο ένα μέλος πληρώματος ή άλλο ένα επιβάτη.

Όσον αφορά τις δυνατότητες κίνησης τα δύο σκάφη μπορούν να εξοπλιστούν είτε με μονούς είτε με διπλούς κινητήρες. Οι κατασκευαστές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιλογές πρόωσης, την ταχύτητα ή την εμβέλεια αλλά ειδικοί του χώρου εκτιμούν ότι τα σκάφη θα μπορούν να κινούνται με ταχύτητες που θα αγγίζουν τους 35 κόμβους.

Naftemporiki.gr