Skip to main content

Άδοξο τέλος στη μεγαλύτερη εξαγορά που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Google

REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Προσέφερε 23 δισ. δολάρια σε εταιρεία κυβερνοσφάλειας για να την αγοράσει αλλά η πρόταση απορρίφθηκε

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι Google βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την απόκτηση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εάν ολοκληρωνόταν η συμφωνία θα γινόταν η μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει η Google.

Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 και έχει αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς με διευθύνοντα σύμβουλο τον Ασάφ Ράπαπορτ και πριν από δύο μήνες η εταιρεία είχε καταφέρει να αποκτήσει μια αποτίμηση στην αγορά ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Wiz αναπτύσσει τεχνολογίας ασφαλείας με ειδίκευση στον τομέα των υπολογιστικών νεφών (cloud computing) που αποτελεί πλέον κρίσιμο τομέα της λειτουργίας των μεγάλων κυρίως εταιρειών αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του κυβερνοχώρου ακόμη και στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε απλούς χρήστες.

O Ασάφ Ράπαπορτ ανακοίνωσε ότι η Wiz διέκοψε τις συνομιλίες με την Google και θα επιστρέψει στο αρχικό πλάνο της εταιρείας πριν μπει στο παιχνίδι η Google που είναι να μπει η εταιρεία στο χρηματιστήριο. Ο Ράπαπορτ ανέφερε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση αφού η προσφορά της Google ήταν πολύ μεγάλη, διπλάσια της εκτιμώμενης αξίας της εταιρείας, αλλά τα στελέχη της εταιρείας και οι επενδυτές της έκριναν ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει η Wiz να κερδίσει με τις δικές της δυνάμεις την θέση της στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Naftemporiki.gr