Skip to main content

Microsoft: Σχεδόν 8,5 εκατ. συσκευές Windows επηρεάστηκαν από το μεγάλο blackout

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η χθεσινή κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρέασε τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο

Σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows επηρέασε το μεγάλο μπλακ άουτ, που προκλήθηκε από μια αναβάθμιση λογισμικού της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Microsoft.

«Η εκτίμησή μας μέχρι στιγμής είναι ότι η αναβάθμιση λογισμικού του CrowdStrike επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές Windows, ή λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των συσκευών με Windows», ανέφερε η εταιρεία σήμερα με ανάρτηση σε ιστολόγιο.

«Οι πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις»

Η CrowdStrike έχει συνδράμει στην ανάπτυξη μιας κλιμακωτής λύσης που θα βοηθήσει την υποδομή Azure της Microsoft να επιταχύνει μια επιδιόρθωση, τόνισε η Microsoft, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάζεται τόσο με τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Amazon όσο και με την πλατφόρμα Google Cloud για να βρεθούν οι «πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις».

Η χθεσινή κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων παγκοσμίως επηρέασε τη λειτουργία αεροδρομίων, αεροπορικών εταιριών, τραπεζών, μέσων ενημέρωσης και δεκάδων άλλων επιχειρήσεων σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Ο αόρατος οδηγός που «τράκαρε» στον πυρήνα των Windows και τα αναπάντητα ερωτήματα για το παγκόσμιο ηλεκτρονικό μπλακ άουτ