Skip to main content

Η Tesla θα δώσει στους γονείς δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του οχήματος από το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν τα παιδιά τους

Εχουν ξεκινήσει οι δοκιμές αυτού του συστήματος γονικού ελέγχου.

Οι εφαρμογές «γονικού ελέγχου» αφορούν συνήθως τον έλεγχο της χρήσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούν τα παιδιά από τους γονείς τους ή την θέαση προγραμμάτων σε τηλεοπτικές πλατφόρμες και streaming υπηρεσίες.

Όπως έγινε γνωστό η Tesla βρίσκεται στη τελική φάση των δοκιμών ενός παρόμοιου συστήματος που το έχει ονομάσει «Parental Controls». Το σύστημα αυτό επιτρέπει στους γονείς να ορίζουν ένα όριο ταχύτητας όταν το νεαρής ηλικίας παιδί τους είναι πίσω από το τιμόνι. Παράγοντες και ειδικοί της βιομηχανίας των αυτοκινήτων δηλώνουν υπέρμαχοι ενός τέτοιου εργαλείου θεωρώντας ότι θα εμποδίσει τα παιδιά από το να οδηγούν απερίσκεπτα μειώνοντας έτσι σημαντικά τις πιθανότητες εμπλοκής τους σε τροχαία ατυχήματα. Ακόμη και η ιατρική κοινότητα θεωρεί χρήσιμο ένα τέτοιο σύστημα και γιατροί ζητούν και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να εγκαταστήσουν παρόμοια συστήματα στα οχήματα τους.

Οι γονείς θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο για το εάν το παιδί τους χρησιμοποιεί το και να προχωρούν στον περιορισμό του ορίου ταχύτητας ή/και όποια άλλη δυνατότητα θα τους δίνει το σύστημα ελέγχου του οχήματος.

Naftemporiki.gr