Skip to main content

Το ChatGPT ανέδειξε την καλύτερη ενδεκάδα Euro όλων των εποχών

Το δημοφιλές πρόγραμμα γενετική νοημοσύνης σε ρόλο ποδοσφαιρικού αναλυτή

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το Euro, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δισεκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τους αγώνες που γίνονται στα γήπεδα της Γερμανίας. Όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις στη διάρκεια τέτοιας υψηλής δημοφιλίας αθλητικών γεγονότων συχνά γίνονται συγκρίσεις και αναφορές σε προηγούμενες διοργανώσεις και καταρτίζονται λίστες με τους καλύτερους αθλητές που έχουν εμφανισθεί σε αυτές.

Στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αρχίζει να εισβάλει σε ολοένα και περισσότερες πτυχές της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι η ΑΙ έχει άποψη και για το… Euro.

Το ChatGPT μετά από αίτημα της εφημερίδας Daily Mail ονόμασε την καλύτερη κατά την γνώμη του ενδεκάδα όλων εποχών στο Euro που αποτελείται από 11 παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει σε τουλάχιστον ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA από το πρώτο το 1960.
Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι με τις επιλογές, πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε, το ChatGPT απέδειξε σε πρώτο τουλάχιστον επίπεδο ότι επέλεξε με αντικειμενικά κριτήρια τους παίκτες που θεωρεί ότι αξίζουν να μπουν στην καλύτερη ενδεκάδα αφού αν και το αίτημα προήλθε από βρετανικό έντυπο τόσο στην ενδεκάδα όσο και στον πάγκο των αναπληρωματικών το πρόγραμμα γενετικής νοημοσύνης δεν έβαλε κανένα Βρετανό ποδοσφαιριστή.

Οι κατά AI κορυφαίοι

Το ChatGPT επέλεξε πραγματικούς θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και δύσκολα θα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος ή αν το κάνει η διαφωνία του θα έχει να κάνει με μια το πολύ δύο περιπτώσεις.
Το πρόγραμμα επέλεξε για τερματοφύλακα τον Ισπανό Ίκερ Κασίγιας, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Γερμανό Φίλιπ Λαμ, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ιταλό Πάολο Μαλντίνι, στο κέντρο της άμυνας τον Ιταλό Φράνκο Μπαρέζι και τον Γερμανό Φραντς Μπεκενμπάουερ. Στα χαφ επέλεξε τον Ισπανό Τσάβι Χερνάντεζ και τους Γάλλους Μισέλ Πλατινί και Ζινεντίν Ζιντάν. Στην επίθεση επέλεξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μάρκο Βαν Μπάστεν και τον Τιερί Ανρί.
Προπονητή επέλεξε τον Ισπανό Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και αναπληρωματικούς τον Ιταλό τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τον Ισπανό αμυντικό Σέρχιο Ράμος, τον Ολλανδό αμυντικό Ρόναλντ Κούμαν, τον Ισπανό μέσο Άντρες Ινιέστα, τον Ιταλό μέσο Αντρέα Πίρλο, τον Γερμανό επιθετικό Γκερντ Μίλερ και τον Γάλλο επιθετικό Αντουάν Γκριεζμάν.

Naftemporiki.gr