Είναι πολλοί εκείνοι, άνδρες και γυναίκες, που έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο τους την 14η Φεβρουαρίου ως μια μέρα που θα καθορίσει την προσωπική και ερωτική τους ζωή είτε στο άμεσο είτε σε πιο μακροπρόθεσμης διάρκειας μέλλον. Αρκετοί άνδρες μάλιστα περιμένουν την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να υποβάλλουν πρόταση γάμου και αναζητούν τρόπους ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες τους για μια θετική απάντηση.
Έχουν γραφτεί πολλά από ειδικούς και μη για το τι πρέπει να κάνει ο υποψήφιος γαμπρός για να λάβει θετική απάντηση. Ο Τομ Κρόφορντ, καθηγητής μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υποστηρίζει ότι βρήκε την εξίσωση της επιτυχούς έκβασης μιας πρότασης γάμου.
Σύμφωνα με τον μαθηματικό η εξίσωση έχει έξι παραμέτρους. Πρέπει ο άνθρωπος που θα κάνει την πρόταση γάμου να ξοδέψει 68 μέρες στον σχεδιασμό του ραντεβού. Θα πρέπει να κάνει την πρόταση στη διάρκεια ενός γεύματος που θα ξεκινήσει στις 10:06 το βράδυ και να φροντίσει να υπάρχει ο κατάλληλος για την περίσταση φωτισμός, ντεκόρ (λουλούδια) και μουσική. Θα πρέπει να έχει φροντίσει να ετοιμάσει μια ομιλία που θα αγγίξει συναισθηματικά την αγαπημένη του και να κάνει την πρόταση μετά το τέλος του φαγητού και πριν εμφανισθεί το γλυκό. Το δαχτυλίδι που θα προσφέρει στην αγαπημένη του θα πρέπει να κοστίζει τα χρήματα που αντιστοιχούν σε 2,5 μισθούς του.
Για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες του θα πρέπει αφού κάνει όλα τα προαναφερθέντα να φροντίσει να μην ασχοληθεί με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του ραντεβού και σε περίπτωση που αυτό γίνει στο σπίτι του να μην είναι ανοικτή η τηλεόραση όπως φυσικά σε περίπτωση που έχει αποφασίσει να μαγειρέψει εκείνος να μην… κάψει το φαγητό. Στην περίπτωση που ο άνδρας που κάνει την πρόταση έχει παιδιά από προηγούμενο γάμο/σχέση αυτά δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι του την μέρα που θα γίνει η πρόταση.
Η εξίσωση του πετυχημένου ραντεβού
O Κρόφορντ ανέπτυξε την εξίσωση μελετώντας μια σχετική έρευνα στην οποία πήραν μέρος δύο χιλιάδες άτομα και προφανώς η εξίσωση ισχύει όχι μόνο για τα ραντεβού υποβολής πρότασης γάμου αλλά σε κάθε ρομαντικό ραντεβού ακόμη και το πρώτο όπου ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του μαθηματικού αφαιρώντας προφανώς την διαδικασία της ομιλίας και προσφορά δαχτυλιδιού ή αντικαθιστώντας το δαχτυλίδι με κάποιο άλλο δώρο πιο συμβατό με την περίσταση του ραντεβού.
Naftemporiki.gr