Skip to main content

Εντυπωσιακό αισθητικά και τεχνολογικά βανάκι άνευ οδηγού (βίντεο)

Το φουτουριστικό αυτόνομο βανάκι της Nissan. πηγή φωτό (Nissan)

Ενα πολυτελές αυτόνομο αυτοκίνητο

Στην έκθεση Japan Mobility Show που οργανώνει η Ιαπωνική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών η Nissan παρουσίασε τα σχέδια ενός οχήματος που ανήκει στην κατηγορία των αποκαλούμενων concept cars, φουτουριστικών οχημάτων που εντυπωσιάζουν με τον σχεδιασμό και τις τεχνολογικές τους καινοτομίες. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο αυτόνομο βανάκι που υπόσχεται μετακινήσεις με μοναδική άνεση και στυλ.

Το βανάκι ονομάζεται Hyper Tourer και η σχεδίαση της καμπίνας είναι εμπνευσμένη από την ιαπωνική φιλοξενία, το omotenashi, είναι εξοπλισμένη με τέσσερα πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα. Το μπροστινό ζεύγος καθισμάτων περιστρέφεται κατά 360 μοίρες σε περίπτωση που οι επιβάτες θέλουν να συνομιλήσουν με τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα.

Υπάρχει μια κονσόλα που προβάλλει διάφορα μοτίβα καθώς και μια επίπεδη οθόνη LED στο πάτωμα που εμφανίζει εικόνες μιας κοίτης ποταμού και του ουρανού. Το εσωτερικό του οχήματος διαθέτει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που καταγράφει τα βιομετρικά σημάδια των επιβατών και προσαρμόζει τη μουσική και τον φωτισμό για να δημιουργήσει ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον.

πηγή φωτό Nissan

Το βανάκι διαθέτει μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας με τεχνολογία V2X (Vehicle-to-Everything) που θα επιτρέπει στον κάτοχο του να το φορτίζει εύκολα στην κατοικία ή τον χώρο εργασία του. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε αν και πότε σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του οχήματος και ποιά θα είναι η τιμή του.

Naftemporiki.gr