Skip to main content

Το ανδροειδές της Tesla κάνει γιόγκα (βίντεο)

Το ανδροειδές της Tesla την ώρα που κάνει γιόγκα. πηγή φωτό (Tesla)

Επίδειξη δυνατοτήτων από το ρομπότ που εμπνεύστηκε ο Έλον Μασκ και κατασκεύασε η αυτοκινητοβιομηχανία του.

Πριν από ένα χρόνο ο Έλον Μασκ παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ένα ανδροειδές που έχει γίνει ευρύτερα γνωστό ως Tesla Bot αν και το όνομα του είναι Optimus Subprime. Το ρομπότ έχει διαφόρων ειδών ικανότητες και μπορεί να εκτελέσει σύνθετες εργασίες που σύμφωνα με τους δημιουργούς του το καθιστούν ικανό να εργάζεται σε καταστήματα αλλά και εργοστάσια. Ο Ελον Μασκ έχει υποστηρίξει ότι το ρομπότ αυτό δεν θα είναι απλά ένας ρομποτικός βιομηχανικός εργάτης αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Tesla το ρομπότ θα έχει ικανότητες που θα το καθιστούν ιδανικό για να συντροφεύει ανθρώπους με τρόπο ανάλογο με αυτόν των ρομπότ που είχαν μαζί τους οι πρωταγωνιστές των πρώτων ταινιών του κινηματογραφικού κόσμου του Star Wars, των θρυλικών πλέον R2D2 και C3PO. «Το ρομπότ θα αναπτύσσει μια προσωπικότητα που θα γίνεται στο τέλος μοναδική. Η προσωπικότητα αυτή θα εξελίσσεται για να είναι συμβατή με αυτή του κατόχου του ρομπότ. Tο ρομπότ θα μπορεί να αλληλεπιδρά με τον κάτοχο του και κάποιες φορές να διαφωνούν μεταξύ τους κάποιες άλλες να κάνει το ρομπότ κάποια χαζά πράγματα στοιχεία όμως που είναι αυτά που θα το κάνουν αξιαγάπητο και θα προκαλέσει συναισθηματικό δέσιμο με αυτόν που ζει μαζί του» είχε αναφέρει ο Μασκ σε ένα podcast επιστημονικών θεμάτων.

Η Tesla θέλοντας να προβάλει τις ικανότητες του ανδροειδούς έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο το Optimus κάνει διάφορες κινήσεις παρόμοιες με αυτές που κάνουν στη γιόγκα κάνοντας μάλιστα και τον σχετικό χαιρετισμό (Namaste). Το βίντεο δείχνει επίσης το ανδροειδές να ταξινομεί αντικείμενα επιβεβαιώνοντας τον Μασκ που έχει κάνει λόγο για ένα «επιδέξιο ρομπότ».

Το Optimus θα δοκιμαστεί ως εργάτης αρχικά στα εργοστάσια της Tesla και αν αποδειχθεί λειτουργικό και ασφαλές θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του. Σύμφωνα με τα στελέχη της Tesla το κόστος του θα είναι κάτω από 20.000 δολάρια έναντι περίπου 100.000 δολαρίων που είναι σήμερα η τιμή ενός ανθρωποειδούς ρομπότ γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό πωλήσεων.

Naftemporiki.gr