Skip to main content

H Space X πρέπει να κάνει 63 διορθωτικές παρεμβάσεις στον σούπερ πύραυλο Starship για να πετάξει ξανά

Στιγμιότυπο από την καταστροφή του Starship.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας tτων ΗΠΑ έθεσε το πλαίσιο επαναλειτουργίας του πυραύλου.

Τον περασμένο Απρίλιο η Space X, η μεγαλύτερη διαστημική εταιρεία που ανήκει στον Ελον Μασκ, πραγματοποίησε μια δοκιμαστική εκτόξευση του σούπερ επαναχρησιμοποιημένου πυραύλου της Starship ο οποίος υπόσχεται επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία αφού θα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα φορτία από αυτά που μεταφέρουν οι σημερινοί πύραυλοι και σε μεγαλύτερες αποστάσεις από αυτές που το κάνουν οι σημερινοί πύραυλοι. Με αυτούς τους πυραύλους θέλει ο Έλον Μασκ εκτός των άλλων να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη.

Οκτώ λεπτά μετά την εκτόξευση ο πύραυλος εξερράγη με την εταιρεία και τον Μασκ να δηλώνουν ικανοποιημένοι αφού υποστήριξαν ότι γνώριζαν ότι οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μικρές και η πιθανή αποτυχία θα βοηθούσε στο να εντοπισθούν και να διορθωθούν οι αστοχίες και τα όποια προβλήματα.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ανακοίνωσε ότι μετά από τετράμηνη διερεύνηση του συμβάντος απέστειλε ενημέρωση στην Space X υποδεικνύοντας της 63 συγκεκριμένα σημεία και τομείς που πρέπει να γίνουν αλλαγές στον πύραυλο και την όλη διαδικασία εκτόξευσης του Starship και αφού οι διορθώσεις αυτές γίνουν και ελεγχθούν θα δοθεί και πάλι άδεια εκτόξευσης του πυραύλου.

Naftemporiki.gr