Στις δυνατότητες και τις προκλήσεις που αναδύονται μέσα από τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αναφέρθηκαν ο Μάκης Ανδρονόπουλος, Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος και ο Γιώργος Παξινός, Καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, μιλώντας την Τρίτη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «12:00-14:00» με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο.
Ο κ. Ανδρονόπουλος ανέφερε πως «η ευρωπαϊκή προσπάθεια για την συγκρότηση ενός πλαισίου συζήτησης για την τεχνητή νοημοσύνη έχει σημασία, ό,τι αποφασιστεί πρέπει να υιοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, να υπάρξει δηλαδή μια παγκόσμια συμφωνία όπως με τα πυρηνικά, η κάθε ρύθμιση πρέπει να έχει έναν παγκόσμιο χαρακτήρα». Στη συνέχεια ο κ. Παξινός σχολίασε πως «ένα ρομπότ μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να κοιτάει το δικό του συμφέρον, θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί το ρομπότ να αποκτήσει δική του συνείδηση με τα έως τώρα δεδομένα, συνειδητότητα δεν μπορούν να έχουν τα ρομπότ». Ο κ. Παξινός υποστήριξε πως «προσπαθούν από καιρό οι επιστήμονες να συνδέσουν την τεχνητή νοημοσύνη με τον ανθρώπινο εγκέφαλο».
Τέλος ο κ. Ανδρονόπουλος ανέφερε πως «έχουν διατυπωθεί και άλλες προοπτικές πάνω στην στρατηγική των εμφυτευμάτων», για να συμπληρώσει ο κ. Παξινός πως «τεχνητή είναι η νοημοσύνη όταν μπορεί να εφεύρει πράγματα, δεν είναι ένα προϊόν, μπορεί να επηρεάσει όλα τα υπόλοιπα, εξαρτάται από τους στόχους μας για το εάν μπορεί να μας βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη, πρέπει πρώτα η ανθρωπότητα να ελέγξει τους στόχους της».