Skip to main content

Ιδού το πρώτο ανδροειδές ChatGPT (βίντεο)

Στη φωτογραφία εικονίζεται η Εύα, το πρώτο ρομπότ που λειτουργεί με το ChatGPT (πηγή φωτό 1Χ)

Το διάσημο πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης αποκτά ανθρώπινη μορφή.

Η Open AI, η εταιρεία που δημιούργησε και εξελίσσει το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, αποφάσισε να δώσει «σάρκα και οστά» στο πρόγραμμα της. Συνεργάζεται με τη νορβηγική εταιρεία 1X για τη δημιουργία ενός ανδροειδούς που θα λειτουργεί με το ChatGPT. Η Open AI έχει δώσει μέχρι στιγμής 23,5 εκατ. δολάρια στην 1X για την δημιουργία ενός τέτοιου ανδροειδούς.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες ενός ανδροειδούς που δημιούργησε η 1X το οποίο ονομάζεται «Εύα» και φέρεται να λειτουργεί με το πρόγραμμα ChatGPT χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει ακόμη κάποιες επίσημες ανακοινώσεις. Το ρομπότ φαίνεται στις εικόνες να μπορεί να μετακινεί μικρά ή και μεγαλύτερα αντικειμένα, να ανοίγει κάποιες κούτες κ.α. ενώ έγινε γνωστό ότι είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να συνεργάζεται με ανθρώπους.

Το ανδροειδές ελέγχεται  μέσω της χρήσης τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας με έναν χειριστή σε ένα κέντρο ελέγχου να κοιτάζει μέσα από τα «μάτια» της κάμερας του ρομπότ. Η 1Χ έχει κατασκευάσει άλλο ένα παρόμοιων ικανοτήτων ρομπότ ονόματι NEO και μαζί με την Εύα θα μπορούσαν σύμφωνα με ειδικούς να αναλάβουν υπηρεσίες φροντίδας ανθρώπων που έχουν ανάγκη όπως για παράδειγμα, ασθενείς ή ηλικιωμένους. Η νορβηγική εταιρεία είχε αποφασίσει να προσλάβει προσωπικό εξειδικευμένο στην τεχνητή νοημοσύνη για να λειτουργήσουν με τέτοια τεχνολογία τα ρομπότ που κατασκευάζει και η συνεργασία με την Open AI προφανώς επιτάχυνε αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η 1X θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες την Εύα αφού σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση της τον Ιούνιο. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ότι η χρήση προγραμμάτων όπως το ChatGPT σε ρομπότ θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά ο άνθρωπος με αυτά.

Naftemporiki.gr