Καθημερινή είναι τους τελευταίους μήνες η ειδησεογραφία σχετικά με τις ολοένα και περισσότερες και πιο εντυπωσιακές δυνατότητες του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. Τις τελευταίες εβδομάδες κάποιοι άρχισαν να αναζητούν τις αδύναμες πλευρές του προγράμματος και γενικότερα να ψάχνουν όχι το τι μπορεί αλλά τι δεν μπορεί να κάνει, τουλάχιστον προς το παρόν…
Αρχικά το ChatGPT δεν έχει κάποιο είδος αυτογνωσίας, δεν γνωρίζει το όνομα του και ακόμη και αν του το πουν δεν μπορεί να το θυμηθεί στη συνέχεια γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με την προηγμένη του ομολογουμένως νοημοσύνη. Είναι επίσης γνωστό ότι το ChatGPT δεν μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν γεγονότα μετά το 2021 αφού αντλεί πληροφορίες από βάσεις δεδομένων που δεν έχουν περιεχόμενο για τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο για αυτό τον λόγο δεν μπορεί να σερφάρει και να αντλεί από εκεί πληροφορίες για τις απαντήσεις που δίνει ή για τις άλλες ενέργειες που κάνει.
Αν και πρόκειται για ένα γλωσσικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορεί να παίξει το δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων Wordle και άλλα παιχνίδια τύπου παζλ. Αν και υπάρχουν φόβοι ότι θα αντικαταστήσει τους συντάκτες εφημερίδων και ιστοσελίδων εντούτοις προς το παρόν το πρόγραμμα κάνει σοβαρά λάθη στη συγγραφή ειδησεογραφικών άρθρων. Το ChatGPT μπορεί να πέρασε με επιτυχία τις πτυχιακές εξετάσεις ιατρικής αλλά δεν μπορεί να δίνει συμβουλές σχετικές με την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ή πρέπει να ακολουθήσει κάποιος ασθενής. Δεν μπορεί επίσης να κάνει προβλέψεις για αθλητικούς αγώνες ή πολιτικά γεγονότα όπως εκλογές.
Naftemporiki.gr