Στην τακτική που ακολούθησε ο Ελον Μασκ στη διάρκεια της περιπετειώδους προσπάθειας απόκτησης του Twitter συμπεριέλαβε τη δημοσιοποίηση κρίσιμων μυστικών της εταιρείας γεγονός που αποκάλυψε διάφορες σκοτεινές πλευρές της οι οποίες φυσικά δεν… ενθουσίασαν τους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα.
Ο Μασκ αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών του Twitter είναι πολύ μεγαλύτερος από όσο έλεγε η εταιρεία ενώ επίσης αποκαλύφθηκε ότι από τους περίπου 230 εκατ. λογαριασμούς (συμπεριλαμβανομένων και των ψεύτικων) το 90% των αναρτήσεων στην πλατφόρμα κάνει μόλις το 10% των ενεργών χρηστών. Κάτι που σημαίνει για ένα διαφημιζόμενο φυσικά ότι ο αριθμός των ατόμων που ουσιαστικά έρχονται σε επαφή με το προϊόν ή την υπηρεσία που πουλά είναι τρομακτικά μικρότερος από αυτόν που πίστευε ότι απευθύνεται και άρα θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη αναπροσαρμογή στον τιμοκατάλογο της πλατφόρμας για την προβολή διαφημίσεων.
Τέλος η θολούρα που επικρατεί γύρω από τις αρχές λειτουργίας που θα διέπουν το Twitter από εδώ και πέρα και το ποσοστό τοξικότητας που θα επιτρέψει να υπάρχει μέσα στην πλατφόρμα ο Μασκ αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο για το εμπορικό τμήμα της πλατφόρμας στην προσπάθεια προσέλκυσης διαφημίσεων ειδικά από μεγάλες εταιρείες.
Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι η απόφαση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, της General Motors, να αποσυρθεί προσωρινά ως διαφημιζόμενη εταιρεία από το Twitter αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του Μασκ για τις αρχές λειτουργίας του.
Παράλληλα εντείνονται οι αντιδράσεις για τους επενδυτές που στήριξαν τον Μασκ στην απόκτηση του Twitter. Για να αποκτήσει την πλατφόρμα ο Μασκ κατέβαλε ένα μέρος του ποσού με δικά του χρήματα, ένα μέρος των χρημάτων προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό και ένα τρίτο μέρος από επενδυτικά κεφάλαια ορισμένα από τα οποία προέρχονται από το εξωτερικό. Αρχικά και λόγω διαφόρων πρόσφατων δηλώσεων και τοποθετήσεων του υπήρξαν ανησυχίες ότι κάποια από αυτά τα κεφάλαια έχουν ουσιαστικά προέλευση από το Κρεμλίνο ή το Πεκίνο. Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ, διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας και μεγαλοεπενδυτής σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί βασικός επενδυτής του Twitter κατέχοντας μετοχές αξίας περίπου δύο δισ. δολάρια αυτή την στιγμή. Το όνομα του Ταλάλ είχε εμπλακεί στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρις Μέρφι ζήτησε την Δευτέρα να γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές για τις επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ για την συμμετοχή του Ταλάλ και της Σαουδικής Αραβίας γενικότερα στο Twitter.
Naftemporiki.gr