Skip to main content

Xρόνος και θάνατος βρίσκονται σε… παύση στο Scottsdale της Αριζόνα

Xρόνος και θάνατος βρίσκονται σε «παύση» για μερικούς ανθρώπους στο Scottsdale της Αριζόνα.

Μέσα σε δεξαμενές  με υγρό άζωτο βρίσκονται τα σώματα και οι εγκέφαλοι 199 ανθρώπων που επέλεξαν την μέθοδο της κρυοσυντήρησης με την ελπίδα να ξαναζωντανέψουν στο μέλλον, όταν η επιστήμη έχει προχωρήσει πέρα ​​από όσα μπορεί να κάνει σήμερα. 

Πολλοί από τους «ασθενείς», όπως τους αποκαλεί το Alcor Life Extension Foundation, ήταν άρρωστοι στο τελικό στάδιο από καρκίνο, ALS –  νευροεκφυλιστική διαταραχή – και άλλες ασθένειες για τις οποίες δεν υπάρχουν θεραπεία, αναφερει το Reuters.

Η Matheryn Naovaratpong, ένα κορίτσι από την Ταϊλάνδη με καρκίνο στον εγκέφαλο, είναι το νεότερο άτομο που Μπήκε στην κρυοσυντήρηση σε ηλικία 2 ετών το 2015.

“Και οι δύο γονείς της ήταν γιατροί, και μετά από πολλές επεμβάσεις στον εγκέφαλο χωρίς αποτέλεσμα, επικοινώνησαν μαζί μας”, δήλωσε ο Max More, διευθύνων σύμβουλος της Alcor, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ισχυρίζεται ότι είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην κρυονική.

Ο πρωτοπόρος του Bitcoin, Hal Finney, ένας άλλος ασθενής της Alcor, μπήκε επίσης σε κρυοσυντήρηση μετά τον θάνατό του από ALS το 2014.

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης ξεκινά αφού ένα άτομο κηρυχθεί νομικά νεκρό. Το αίμα και άλλα υγρά αφαιρούνται από το σώμα του ασθενούς και αντικαθίστανται με χημικές ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν το σχηματισμό επιβλαβών κρυστάλλων πάγου. «Υαλοποιημένοι» σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίεςτοποθετούνται στη συνέχεια σε δεξαμενές στις εγκαταστάσεις της Alcor στην Αριζόνα «για όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να βρεθεί η θεραπεία», λέει ο More.

Το ελάχιστο κόστος είναι 200.000 $ για το σώμα και 80.000 $ μόνο για τον εγκέφαλο. Τα περισσότερα από τα σχεδόν 1.400 ζωντανά «μέλη» της Alcor πληρώνουν καθιστώντας την εταιρεία δικαιούχο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής ίσο με το κόστος της διαδικασίας, είπε ο More.

Η σύζυγος του More Natasha Vita-More παρομοιάζει τη διαδικασία με ένα ταξίδι στο μέλλον.

 Πολλοί επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου διαφωνούν,λέεο ο Άρθουρ Κάπλαν, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας στην Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Αυτή η ιδέα του παγώματος του εαυτού μας στο μέλλον είναι αρκετά επιστημονική φαντασία και είναι αφελής», είπε. «Η μόνη ομάδα που… ενθουσιάζεται με αυτην την πιθανότητα είναι ερευνητές  ή άνθρωποι όσοι απ[οσκοπούν στο κέρδος από την διαδικασία».

naftemporiki.gr