Η λίστα των ανακαλύψεων του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb μεγαλώνει με γεωμετρικούς ρυθμούς,.. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα ημερήσιο δελτίο διαστημικών ανακαλύψεων κάθε μια εκ των οποίων μάλιστα είναι ξεχωριστή για διαφόρους λόγους. Η νέα εικόνα που κατέγραψε το James Webb αποκαλύπτει τον τελειότερο δακτύλιο του Αινστάιν που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Σύμπαν.
Ο δακτύλιος του Αϊνστάιν, γνωστός και ως «δακτύλιος Αϊνστάιν–Χβόλσον» ή «δακτύλιος Χβόλσον», αποτελεί το αποτέλεσμα της παραμόρφωσης σε σχήμα δακτυλίου, της εικόνας μίας μακρινής πηγής φωτός (π.χ. ενός γαλαξία ή ενός άστρου), λόγω του φαινομένου της βαρυτικής εστίασης του από ένα από ένα άλλο αντικείμενο τεράστιας μάζας, όπως ένας γαλαξίας ή μια μαύρη τρύπα. Λόγω της βαρυτικής εστίασης το φως καμπυλώνεται και αν η πηγή, ο βαρυτικός φακός και ο παρατηρητής είναι όλα ευθυγραμμισμένα το φως εμφανίζεται ως δακτύλιος.
Η βαρυτική εστίαση προβλέπεται από τη Γενική Θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Αντί το φως από μια πηγή να κινείται σε ευθεία γραμμή (σε τρεις διαστάσεις), κάμπτεται λόγω της παρουσίας ενός σώματος τεράστιας μάζας, το οποίο παραμορφώνει τον χωροχρόνο. Ο δακτύλιος Αϊνστάιν είναι μια ειδική περίπτωση βαρυτικής εστίασης, που προκαλείται από την ακριβή ευθυγράμμιση της πηγής, του φακού και του παρατηρητή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συμμετρία γύρω από τον φακό, προκαλώντας μια δακτυλιοειδή δομή.
Το James Webb κατέγραψε ένα δακτύλιο που είναι το φως ενός πανάρχαιου γαλαξία. Πρόκειται για τον γαλαξία SPT-S J041839-4751.8 (ή JO418) που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 δισ. έτη φωτός από τη Γη. Το μπλε φως στο κέντρο του δακτυλιδιού είναι ένας γαλαξίας που λειτουργεί ως βαρυτικός φακός. Εχουν καταγραφεί στο παρελθόν εικόνες του JO418 αλλά αυτή είναι η πιο λεπτομερής και μπορεί να αποκαλύψει νέα στοιχεία για αυτόν αλλά πιθανώς και για το κοσμικό περιβάλλον που υπήρχε στην παιδική ηλικία του Σύμπαντος.