Skip to main content

Στα σκαριά ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος. 

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της οικολογικής προσφοράς του άλσους και η περαιτέρω ανάδειξή του ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου για τους πολίτες. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την ανάδειξη δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η προστασία του άλσους ως οικοσυστήματος (προστασία από φυσικούς και ανθρωπογενείς κινδύνους), καθώς και η ενίσχυση του φυσικού δασικού χαρακτήρα του και η συνεχής βελτίωση και αποτελεσματική συντήρησή του.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις που αφορούν:

  • Στη διαχείριση της βλάστησης και του οικοτόπου, με νέες φυτεύσεις δέντρων και θάμνων.
  • Στη ρύθμιση λειτουργικών ζητημάτων του χώρου (εργασίες στην περίφραξη, μικρές αλλαγές στις εισόδους, τοποθέτηση κάδων, τοποθέτηση ξύλινων σημάνσεων κ.ά.).
  • Στον εμπλουτισμό του με νέες χρήσεις αναψυχής (Ειδικές Αναδασώσεις).
  • Στην αντιπυρική προστασία το – Αρδευτικά δίκτυα.

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της περιφέρειας Αττικής. Θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.