Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

1. Σχολεία: Ώρα αποφάσεων
Τη «χρυσή τομή» ως προς τον χρόνο και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων σε συνθήκες πρωτοφανούς διασποράς του κορονωϊού στη χώρα θα αναζητήσουν το μεσημέρι (14:00)  η επιτροπή λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις αυτή τη φορά θα είναι οριστικές και δεν θα επαναληφθούν παλινωδίες όπως εκείνες με τα μέτρα των εορτών. Διαβάστε εδώ.

2. Συμφωνία ΔΕΠΑ – Gazprom για την τιμή προμήθειας φυσικού αερίου
Σε συμφωνία «με ευνοϊκούς όρους για την ελληνική αγορά» κατέληξαν χθες οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ Εμπορίας και Gazprom σε εταιρικό επίπεδο. Διαβάστε εδώ.

3. Φέτος δοκιμάζεται ο Ερντογάν και «η τρελή θεωρία» του 
Με ένα μεγάλο σοκ ξεκίνησε η νέα χρονιά για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο ήδη υψηλός πληθωρισμός, πέταξε στο 36,08 % σύμφωνα με τα επίσημα μάλιστα, στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TUIK) . Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 13,58% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Διαβάστε εδώ.

4. Σκάνδαλο Theranos: Ένοχη η Ελίζαμπεθ Χολμς σε τέσσερις κατηγορίες για την απάτη του αίματος
Ένοχη σε τέσσερις κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών και ασθενών κρίθηκε η Ελίζαμπεθ Χολμς στη δίκη για το σκάνδαλο Theranos. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για τέσσερις από τις έντεκα κατηγορίες που αντιμετώπιζε για συνωμοσία και απάτη και αθωώθηκε για τέσσερις κατηγορίες. Η επιτροπή δεν κατέληξε σε ετυμηγορία για τρεις από τις κατηγορίες. Διαβάστε εδώ.

5. 13η αξιολόγηση: Η ατζέντα των διαβουλεύσεων
Στον ρυθμό της 13ης αξιολόγησης σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας θα κινούνται τα αρμόδια υπουργεία τον Ιανουάριο. Η έκρηξη κρουσμάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναγκάζει για ακόμα μια φορά οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – θεσμών να γίνουν εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ στις 25 του μηνός τη σκυτάλη θα πάρουν οι επικεφαλής με τους αρμόδιους υπουργούς, μέσω τηλεδιασκέψεων. Διαβάστε εδώ.