Skip to main content

«Εκτίναξη» για τη μετοχή της Tesla μετά τις παραδόσεις-ρεκόρ των οχημάτων

Οι μετοχές της Tesla συνέχισαν να ανεβαίνουν τη Δευτέρα, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφότου η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασε τις προσδοκίες παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους.

Η μετοχή σημείωσε άνοδο άνω του 8% στην προαγορά.

Η Tesla παρέδωσε 308.600 ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Για ολόκληρο το έτος, η Tesla παρέδωσε 936.172 οχήματα, σημειώνοντας αύξηση 87% από έτος σε έτος. Οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν παραδόσεις Tesla 267.000 το τέταρτο τρίμηνο και 897.000 για όλο το 2021, σύμφωνα με μια συναίνεση που συνέταξε η FactSet.

Οι επενδυτές έκαναν ράλι γύρω από τη μετοχή, καθώς οι παραδόσεις είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αναφέρει η εταιρεία.

Η Tesla θα αναφέρει τα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι θέλει να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων οχημάτων της Tesla στα 20 εκατομμύρια ετησίως τα επόμενα εννέα χρόνια. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, η Tesla πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή του crossover Model Y στο νέο της εργοστάσιο στο Ώστιν του Τέξας, φέτος. Στοχεύει στη συνέχεια να ανοίξει ένα άλλο εργοστάσιο στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας.

naftemporiki.gr