To Spitishop.gr, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα οικιακών και λευκών ειδών στην Ελλάδα

επιτυγχάνει υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες της με το Logistics Vision Suite της Mantis
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 16:07
UPD:16:09
A- A A+

Το Spitishop.gr ήταν η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε ηλεκτρονικά στο χώρο των λευκών ειδών και ειδών οικιακής χρήσης πριν από 11 χρόνια. Σήμερα, συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος e-retailer του κλάδου και να παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να εξοπλίζουν το σπίτι τους με οικιακά είδη υψηλής ποιότητας και σημαντικής αξίας σε σχέση με την ποιότητα και κόστος.
Η εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 35.000 κωδικούς σε λευκά είδη, υφάσματα, φωτισμό, μικροέπιπλα, είδη bebe και είδη διακόσμησης. Το Spitishop συνεργάζεται με περισσότερους από 50 γνωστούς οίκους όπως τις NEF NEF, Kentia, Nima, Gofis Home, Downtown, Das Home, Ravelia, Inart, Espiel, Lorena Canals, Baby Oliver, Suavinex, Elodie Details, κλπ. 
Με το σύνθημα “ακούμε προσεκτικά τις επιθυμίες των πελατών” τα τελευταία 8 χρόνια η εταιρεία εκτός από σημαντικά e-commerce βραβεία έχει επιτύχει να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στο ηλεκτρονικό αλλά και το φυσικό της κατάστημα τα οποία εξυπηρετούνται από το κέντρο διανομής της στην Αθήνα.

Σήμερα, το κέντρο διανομής του Spitishop στην Αθήνα εκπληρώνει περισσότερες από 40.000 παραγγελίες μηνιαίως για όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, η ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, κυρίως λόγω της πανδημίας, αποτέλεσε τόσο πρόκληση όσο και ευκαιρία για τα στελέχη της επιχείρησης τα οποία πιστεύουν πως μια best-of-breed και ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης των διαδικασιών της αποθήκης είναι ο μοναδικός δρόμος για υψηλά επίπεδα ικανοποίησης του πελάτη και ανάπτυξης πωλήσεων.   

Πρόσφατα το Spitishop αποφάσισε να επενδύσει στη σουίτα λογισμικού διαχείρισης αποθηκών LVS-WMS της Mantis.  
Βασικό κριτήριο επιλογής του LVS-WMS ήταν η αξιοπιστία του συστήματος και τα αποδεδειγμένα αποτελέσματά σε σχέση με την βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και του ρυθμού εκπλήρωσης των παραγγελιών και φυσικά άμεσης επιστροφής της επένδυσης. Σημαντικός παράγοντας της επιλογής ήταν επίσης και η ευελιξία του συστήματος η οποία διασφάλιζε τις υψηλές αποδόσεις που ζητούσε το Spitishop.

To LVS-WMS καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις τηςSpitishop για ταχύτητα και ακρίβεια στην εκπλήρωση των ηλεκτρονικών παραγγελιών, οι οποίες μάλιστα αυξάνονται καθημερινά. Στην εγκατάσταση συμπεριλαμβάνονται εκτός του Mantis LVS-WMS και έξυπνοι, οικονομικά αποδοτικοί αυτοματισμοί οι οποίοι εξασφαλίζουν την ύψιστη αποδοτικότητα με ταυτόχρονη μείωση του κόστους. Επιλέχθηκαν τεχνολογίες Put-Wall (sort to light) και touch screen packing stations καθώς επίσης και καθοδηγούμενα από φωτεινές ενδείξεις συστήματα καροτσιών Pick-to-Cart (Light Directed Smart Cart) ώστε να βελτιστοποιηθούν οι διαδικασίες συλλογής και συσκευασίας ώστε να εξαλειφθούν τα λάθη και να αυξηθεί η ακρίβεια στη διαδικασία εκπλήρωσης των παραγγελιών

 “Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας σε υψηλά επίπεδα και εκτός συναγωνισμού και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο το πλέον ολοκληρωμένο e-Shop οικιακών και λευκών ειδών στην Ελλάδα, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις κατηγορίες προϊόντων με νέα επώνυμα προϊόντα.  Η Mantis είναι ο στρατηγικός συνεργάτης που εμπιστευόμαστε για να διαφυλάξει τις στοχευμένες στη βέλτιστη απόδοση διαδικασίες Logistics της εταιρείας μας και ο αναντικατάστατος σύμμαχός μας στο δρόμο για την υλοποίηση των μελλοντικών μας σχεδίων¨
Μάριος Μπεζιούλας, Διευθύνων Σύμβουλος, Spitishop

Προτεινόμενα για εσάς