Skip to main content

Πέντε άγνωστα γεγονότα για τον Αλέν Ντελόν

Photo/Reuters

Ο Ντελόν ήταν μια μυστηριώδης φιγούρα γεμάτη μυστικά

Από επαγγελματικής πλευράς, έχουν δημοσιευτεί τα πάντα για τη ζωή του Αλέν Ντελόν, που έφυγε σήμερα σε ηλικία 88 ετών.

Σύμβολο του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο μεγάλος ηθοποιός ήταν ένα πρόσωπο ικανό να προσελκύει θεατές και γυναίκες σε όλη του τη ζωή: είχε μάλιστα πολλούς έρωτες, που χαρακτήριζαν την ύπαρξή του.

Ταυτόχρονα, ο Ντελόν ήταν μια μυστηριώδης φιγούρα γεμάτη μυστικά.

Παρά τις πολλές σχέσεις με γυναίκες υποθέσεις που είχε σε όλη του τη ζωή, ο Αλέν Ντελόν είχε μόνο μία σύζυγο: τη Ναταλί Ντελόν. Η γυναίκα και ο ηθοποιός γνωρίστηκαν το 1962 και δύο χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, ενώ εκείνη ήταν ήδη έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τον Άντονι. Ο γάμος δεν κράτησε πολύ αλλά η Ναταλί παρέμενε πάντα σημείο αναφοράς του.

Το δεύτερο μυστικό του Αλέν Ντελόν αφορά το πρώτο του παιδί: αυτό γεννήθηκε το 1962 από τη σχέση του με την τραγουδίστρια Νικό. Το αγόρι, που ονομαζόταν Κριστιάν Ααρόν Μπουλόν υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τη μητέρα του ηθοποιού, Εντίθ η οποία το μεγάλωσε: ωστόσο, ο Ντελόν δεν τον αναγνώρισε ποτέ, ούτε όταν ο Κριστιάν πέθανε σε ηλικία 62 ετών .

Ο Αλέν Ντελόν ήταν επίσης παθιασμένος με την πολιτική, τόσο που αυτοπροσδιορίστηκε ως Γκωλιστής και εθνικιστής. Το 1981 υποστήριξε τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αλλά αργότερα  ήταν φίλος του Ζαν Μαρί Λεπέν, δηλώνοντας υποστήριξη στο Εθνικό Μέτωπο.

Το τέταρτο μυστικό του Ντελόν αφορά την ομοφοβία του: το 2013 δήλωσε σε συνέντευξή του στο France 5 ότι η ομοφυλοφιλία είναι ενάντια στη φύση. Τέλος, μεταξύ των αξιοπερίεργων που μπορούμε να αναφέρουμε όταν μιλάμε για τον Ντελόν, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη δημοτικότητά του στην Κίνα: είναι στην πραγματικότητα ένας από τους λίγους Γάλλους ηθοποιούς που είναι γνωστοί στο Πεκίνο. Γιατί όμως είναι τόσο γνωστός στην Κίνα; Επειδή η ταινία Zorro ήταν από τις πρώτες Ευρωπαικές που έφτασαν στην Ανατολή, έτσι αυτό αύξησε τη δημοτικότητά του Ντελόν.