Skip to main content

Ντ. Τραμπ: Καλλιστεία, ριάλιτι και δισεκατομμύρια – Η (φανταχτερή έως κιτς) ιστορία της ζωής του

Προσωπικές στιγμές, πριν τον «κλέψει» η πολιτική

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υπάρξει ο πιο φανταχτερός -στα όρια του κιτς-  δισεκατομμυριούχος της Αμερικής.

Πολύ πριν αποφασίσει να ανακοινώσει την -αδιανόητη- μέχρι τότε, υποψηφιότητα του για τον Λευκό Οίκο το 2015-16 ήταν ένας celebrity, που μεσουρανούσε στα ταμπλόιντ και την τηλεόραση .

Το διάσημο όνομά του και το εξωφρενικό στυλ της προεκλογικής του εκστρατείας τον βοήθησαν να νικήσει έμπειρους πολιτικούς – αλλά μια γεμάτη αντιπαραθέσεις θητεία τον ανάγκασε να αποχωρήσει από το αξίωμα μετά από μία μόνο θητεία.

Τώρα, 77 ετών, ο Ρεπουμπλικανός αψηφά και πάλι τις πιθανότητες, καθώς πραγματοποιεί μια εκπληκτική πολιτική επιστροφή που θα μπορούσε να καταλήξει με την εκ νέου κατάληψη της θέσης του προέδρου πίσω από το γραφείο του Οβάλ Γραφείου.

Με την ευκαιρία του πολιτικού του comeback, θυμόμαστε προσωπικές, κυρίως, στιγμές από την ζωή του

Προοριζόταν για τις κατώτερες θέσεις

Ο Τραμπ είναι το τέταρτο παιδί του μεγιστάνα των ακινήτων της Νέας Υόρκης Φρεντ Τραμπ, και αρχικά προοριζόταν για τις κατώτερες θέσεις στην εταιρεία του πατέρα του.

Οι γονείς του τον έστειλαν σε στρατιωτική ακαδημία σε ηλικία 13 ετών, όταν άρχισε να συμπεριφέρεται άσχημα στο σχολείο.

Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, Φρεντ, επέλεξε να γίνει πιλότος, ο πτυχιούχος, πλέον, της Σχολής Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Ντόναλντ, έγινε το φαβορί για την διαδοχή του πατέρα του.

Ο Φρεντ Τραμπ πέθανε στα 43 του χρόνια από αλκοολισμό, κάτι που, όπως λέει ο αδελφός του, τον ώθησε να αποφεύγει το αλκοόλ και τα τσιγάρα σε όλη του τη ζωή.

Η «μαγιά» του «μικρού δανείου» ύψους 1 εκατ. δολαρίων

Ο Τραμπ λέει ότι ξεκίνησε να ασχολείται με τα ακίνητα με ένα “μικρό” δάνειο ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τον πατέρα του πριν ενταχθεί στην εταιρεία.

Συνέβαλε στη διαχείριση του εκτεταμένου χαρτοφυλακίου οικιστικών προγραμμάτων του πατέρα του στις συνοικίες της Νέας Υόρκης και ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας -την οποία μετονόμασε σε Trump Organization- το 1971.

Ο πατέρας του πέθανε το 1999. «Ήταν η έμπνευσή μου», δήλωσε τότε ο Τραμπ.

Το πέρασμα στα χλιδάτα projects

Υπό τον Τραμπ, η οικογενειακή επιχείρηση στράφηκε από την κατασκευή κατοικιών στο Μπρούκλιν και το Κουίνς σε χλιδάτα projects στο Μανχάταν.

Η περίφημη Πέμπτη Λεωφόρος έγινε το σπίτι του Trump Tower, αναμφισβήτητα το πιο διάσημο ακίνητο του μεγιστάνα και το σπίτι του για πολλά χρόνια.

Το υποβαθμισμένο ξενοδοχείο Commodore ανακαινίστηκε ως Grand Hyatt.

Ακολούθησε καταιγισμός κατασκευής ακινήτων με το εμπορικό σήμα Trump –καζίνο, διαμερίσματα, γήπεδα γκολφ και ξενοδοχεία- από το Ατλάντικ Σίτι, το Σικάγο και το Λας Βέγκας μέχρι την Ινδία, την Τουρκία και τις Φιλιππίνες.

Καλλιστεία και απολύσεις

Η άνοδός του συνεχίστηκε στον κόσμο της ψυχαγωγίας – πρώτα ως ιδιοκτήτης της διοργάνωσης των καλλιστείων Miss Universe, Miss USA και Miss Teen USA, και στη συνέχεια ως δημιουργός-διοργανωτής του ριάλιτι σόου The Apprentice του NBC.

ΠΗΓΗ: NBC

Κατά τη διάρκεια των 14 σεζόν του σόου, όπου οι διαγωνιζόμενοι του Apprentice διαγωνίζονταν για ένα συμβόλαιο μάνατζερ με την επιχειρηματική του αυτοκρατορία, η ατάκα “Απολύεσαι!” έκανε τον “Ντόναλντ” πασίγνωστο.

‘Εχει πουλήσει από ποτά μέχρι γραβάτες

Ο Τραμπ έχει γράψει αρκετά βιβλία, έχει εμφανιστεί σε ταινίες και σε προγράμματα επαγγελματικής πάλης και έχει πουλήσει τα πάντα, από ποτά μέχρι γραβάτες.

Ωστόσο, ο Τραμπ έχει καταθέσει αιτήσεις πτώχευσης σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις ενώ αρκετές από τις επιχειρήσεις του -συμπεριλαμβανομένων των Trump Steaks και του Trump University- έχουν καταρρεύσει.

Έχει επίσης αποκρύψει τα οικονομικά του στοιχεία από τον φορολογικό έλεγχο, ενώ ρεπορτάζ των New York Times το 2020 αποκάλυψε χρόνια. φοροαποφυγής.

Οι τρεις γάμοι του

Η προσωπική ζωή του Τραμπ έχει λάβει εκτεταμένη δημοσιότητα, ιδίως οι τρεις γάμοι του. Η πρώτη, και αναμφισβήτητα πιο διάσημη, σύζυγός του ήταν η Ιβάνα Ζελνίκοβα, Τσέχα αθλήτρια και μοντέλο. Το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά – τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ – πριν από το διαζύγιό τους το 1990.

Η δικαστική τους διαμάχη έγινε πρωτοσέλιδο στις στήλες κουτσομπολιού,. Η εκλιπούσα πλέον Ιβάνας, κατηγόρησε τον Τραμπα για ενδοοικογενειακή κακοποίηση -ισχυρισμούς τους οποίους αργότερα υποβάθμισε.

Ακολούθησε, ο γάμος με την ηθοποιό Μάρλα Μέιπλς το 1993, δύο μήνες μετά τη γέννηση του μοναδικού τους παιδιού Τίφανι. Χώρισαν το 1999.

Η νυν σύζυγος του Τραμπ είναι το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία Μελάνια Κνάους. Παντρεύτηκαν το 2005 και έχουν έναν γιο, τον Μπάρον Γουίλιαμ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα έγινε 18 ετών.

Η «πολύ μίζερη ζωή» που δεν θέλει να εγκαταλείψει

Σε συνέντευξή του το 1980, ο 34χρονος Τραμπ περιέγραψε την πολιτική ως “μια πολύ μίζερη ζωή” και είπε ότι “οι πιο ικανοί άνθρωποι” επιλέγουν αντί αυτής, τον κόσμο των επιχειρήσεων. Μέχρι το 1987, όταν άρχισε να αστειεύεται για την προεδρική υποψηφιότητα. Διερεύνησε για λίγο το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κούρσα του 2000 με το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα, και στη συνέχεια ξανά το 2012 ως Ρεπουμπλικάνος.

Ορκίστηκε ως ο 45ος πρόεδρος της χώρας στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Βαθιά συνωμοσιολόγος, υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του “birtherism”, της θεωρίας που αμφισβητεί το αν ο Μπαράκ Ομπάμα είχε γεννηθεί στις ΗΠΑ. Δεν παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για ψέμα μέχρι το 2016 και δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη.

naftemporiki.gr