Skip to main content

Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός “σκόρπισε” 4-0 την ΑΕΚ

Ένας εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακός υποχρέωσε σε βαριά ήττα την ΑΕΚ, της οποίας επιβλήθηκε με 4-0 στο Φάληρο σημειώνοντας την έβδομη νίκη σε επτά αγώνες στη Super League, όπου εξακολουθεί να παραμένει πρωτοπόρος.

Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Ζάγκρεμπ για τον αγώνα της Τρίτης απέναντι στην Ντιναμό, σε αντίθεση με την Ένωση που θα πρέπει να βρει σθένος για να αντιδράσει σε μια βαριά ήττα, που ήταν η δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Σε κάποιο βαθμό, πάντως, το σκορ ίσως και να αδικεί τους “κιτρινόμαυρους”, που στάθηκαν καλά ανασταλτικά έως ότου δεχθούν το δεύτερο γκολ από τον Ιντέγε στο 68΄, αφού το 1-0 από την κεφαλιά του Μποτία στο 28΄ προήλθε από στημένη μπάλα και συγκεκριμένα από το κόρνερ του Ντομίνγκες.

Ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν απειλήσει άμεσα με ένα σουτ του Πλατέλλα εντός της περιοχής, που έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι, αλλά στην επόμενη ευκαιρία του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν λάθεψε.

Στο 36΄ ο Μάνταλος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ατομική προσπάθειά του υπό την πίεση του Σιόβα, με τον Σαλίνο να κάνει καθοριστικό κόψιμο και στη συνέχεια το διεθνή μέσο να πέφτει, μάλλον εύκολα, αλλά τον Κύζα να μη συγκινείται.

Στο 58ο λεπτό ο Μπαρμπόσα καθυστέρησε να σουτάρει από πολύ καλή θέση και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού κόντραραν, για να ξεκινήσει η αρχή του τέλους για την ΑΕΚ στο 63΄.

Στο σημείο εκείνο ο Μπουονανότε πήρε τη θέση του Σιμόες, με τον Τραϊανό Δέλλα να επιδιώκει καλύτερη δημιουργία αλλά την ίδια ώρα να προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην ανασταλτική.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν τους χώρους που ήθελαν και κάθε επίθεσή τους “μύριζε κίνδυνο” για την εστία του Μπαρόχα, με την αρχή να γίνεται στο 66΄ όταν ο Τσόρι “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι στη σέντρα του Σαλίνο από δεξιά.

Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Ιντέγε πήρε την μπάλα από τον Κασάμι με πλάτη στη μεγάλη περιοχή, γύρισε αποφεύγοντας τον Τζανετόπουλο και πλάσαρε πολύ όμορφα για το 2-0, ενώ στο 78΄ και σε νέα αντεπίθεση ήταν ο Νιγηριανός που έδωσε την ασίστ στον νεοεισελθόντα Φορτούνη, που σε άδεια εστία έγραψε το 3-0.

Η νίκη της πειραϊκής ομάδας πήρε διαστάσεις θριάμβου στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ερνάνι ανατράπηκε από τον Γκάλο και ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός έγραψε το 4-0 από τα 11 μέτρα, σημειώνοντας το δεύτερο αποψινό και συνολικά έβδομο φετινό γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.