Skip to main content

Εκτιμήσεις Π. Σκουρλέτη για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ

Την εκτίμηση ότι θα εξευρεθεί λύση η οποία θα ισσοροπεί ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ, τις ανάγκες της πόλης και τους νόμους εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ παρουσία του δημάρχου της πόλης Αριστείδη Βασιλόπουλου, του προέδρου της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη και του αντιπροέδρου της «Δικέφαλος 1924» Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν η πλευρά του δήμου πρότεινε αλλαγή της χωροθέτησης του νέου γηπέδου, ωστόσο, στα θετικά αποτιμήθηκε το γεγονός ότι οι τρεις πλευρές κάθισαν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της κατασκευής.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρέθηκαν και οι δύο πλευρές μαζί με το υπουργείο στο ίδιο τραπέζι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα σε ένα δρόμο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Όπως έκανε γνωστό, άμεσα πρόκειται να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας στελεχωμένη από εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Δήμου, του υπουργείου και της Περιφέρειας, προκειμένου να εξετασθούν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης, η οποία ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο, ζητήματα που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Ειδικότερα θέματα που έχουν ανακύψει αφορούν ζητήματα σε σχέση με το κυκλοφοριακό, τις θέσεις στάθμευσης και τις γενικότερες περιβαλλοντικές συνέπειες στη λειτουργία της πόλης. «Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

«Έγινε μια συζήτηση η οποία κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα, διαφαινόμενης σύμπνοιας», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης.

«Στην αρχή, βέβαια, υπήρξε ένταση γιατί μας προτάθηκε η αλλαγή θέσης του γηπέδου, σε ένα κομμάτι που υπάρχουν σχολεία ή σε χώρο στην περιοχή της Renault», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «εκεί υπήρξε η δική μας κάθετη αντίδραση».

«Έγινε μία τριμερής συνάντηση, μετά από πολύ καιρό. Από μόνο του αυτό είναι θετικό, ως ένα πρώτο βήμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ‘Αρης Βασιλόπουλος.

Ξεκαθάρισε δε, ότι συμφωνεί με τη χωροθέτηση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, «την ίδια στιγμή που καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις απ΄ την πλευρά της πόλης για το πώς αυτό το γήπεδο θα ενταχθεί αρμονικά σε αυτή», όπως είπε.

Όσον αφορά την αλλαγή χωροθέτησης του γηπέδου, δήλωσε ότι πως «εμείς αυτό που λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα ώστε το γήπεδο της ΑΕΚ να γίνει και ταυτόχρονα η πόλη να μην υποβαθμιστεί από τις συνέπειες της χρήσης του γηπέδου». Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν ιδανική λύση αν θα μπορούσαμε να μεταφερθεί το γήπεδο κάπου αλλού γιατί θα μειώνονταν οι περιβαλλοντικές συνέπειες», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «εφόσον δεν το συζητά η πλευρά της ΑΕΚ, δεν το συζητούμε και εμείς».

Πηγή: ΑΜΠΕ