Skip to main content

ΑΕΚ: Χειρουργείται ο Λέσκοτ, τουλάχιστον δύο μήνες εκτός δράσης

Δεν αποφεύγει τελικά το νυστέρι ο Τζόλεον Λέσκοτ, ο οποίος θα μείνει περίπου 2 μήνες εκτός δράσης!

Ο τραυματισμός του Άγγλου κεντρικού αμυντικού στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική και συντηρητική αγωγή, οπότε η μόνη λύση είναι να μπει στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. 

Η αρχική εκτίμηση του ιατρικού τιμ της Ένωσης δυστυχώς για την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή επαληθεύτηκε. Από τις εξετάσεις που έκανε μετά το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής είχε διαγνωστεί με οστεοχόνδρινο κάταγμα γόνατος, κάτι που στην ΑΕΚ είχαν επισημάνει ότι θα χρειαστεί αρθροσκόπηση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Ο Λέσκοτ επισκέφθηκε τον προσωπικό του γιατρό στο Λονδίνο, Άντι Γουίλιαμς, για να πάρει μία… δεύτερη γνώμη. Αποφασίστηκε να ακολουθήσει μία συντηρητική αγωγή για 2 εβδομάδες, με την ελπίδα ότι θα επανερχόταν, ωστόσο, τα αποτελέσματα στο διάστημα αυτό δεν ήταν θετικά.

Μετά από νέα επικοινωνία που είχαν ο Λάκης Νικολάου με τον Άντι Γουίλιαμς, αποφασίστηκε -με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη- να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ο Λέσκοτ αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα της Πέμπτης για το Λονδίνο και την Παρασκευή θα μπει στο χειρουργείο.

Όπως έγινε γνωστό το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του, που θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες θα γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 εβδομάδες, ωστόσο, τα πιο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν μετά τον καθαρισμό που θα του γίνει στο γόνατο.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε το ακόλουθο ιατρικό ανακοινωθέν: «Μετά από νέα επαφή ανάμεσα στον γιατρό του Τζόλεον Λέσκοτ και το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ, αποφασίστηκε από κοινού ότι το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή στο γόνατο θα αντιμετωπισθεί με αρθροσκοπική επέμβαση.

Ο Τζόλεον Λέσκοτ θα μεταβεί στο Λονδίνο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση από τον Αγγλο ορθοπεδικό, Αντι Γουίλιαμς. Μετά την επέμβαση, ο αθλητής θα παραμείνει στην Αγγλία για να ακολουθήσει εκεί το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας του.»