Skip to main content

Στην Αθήνα η 25η Γενική Συνέλευση της ANOC

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου η 25η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), με τους εκπροσώπους των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου να συζητούν και να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα ελήφθη κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, που έγινε στο Τόκιο, κατόπιν πρότασης που κατέθεσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τελευταία φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα ήταν πριν από 17 χρόνια και συγκεκριμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Η Γενική Συνέλευση της ANOC αποτελεί μία ακόμα μεγάλη εκδήλωση της Ολυμπιακής οικογένειας που θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα, ακολουθώντας την πρώτη επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μετά την επανεκλογή του, για τα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου, καθώς και τη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που ακολούθησε.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις φανερώνουν την εμπιστοσύνη που δείχνει η παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια στην Ελλάδα, αλλά και την ισχυρή θέση που έχει αποκτήσει εκ νέου η χώρα μας στο διεθνές αθλητικό κίνημα.